Algemeen

Denis Villeneuve over "zijn" 'Blade Runner 2' en 'Dune'-wens

Hij heeft niet de complete regie over de eindversie.

door Bram de Groot om 12:21 in Algemeen
Van de Canadese filmmaker Denis Villeneuve (Sicario, Prisoners) verschijnt binnenkort de sci-fi film Arrival en hij is nu al druk bezig met het volgend jaar te verschijnen Blade Runner 2. Met Variety sprak Villeneuve over zijn toekomstige films.

Zo gaat hij in op of hij volledig zeggenschap heeft over de definitieve bioscoopversie van het vervolg op Ridley Scotts sci-fi klassieker Blade Runner uit 1982.

"Ik heb toegezegd aangezien de producenten van Blade Runner (Broderick Johnson, Andrew A. Kosove) vrienden van mij zijn. Met hen heb ik Prisoners gemaakt en ik weet dat ze een veilige omgeving voor me kunnen creëren, al ga ik niet helemaal over definitieve cut van de film. Ik had niet de "final cut" bij Prisoners, maar wat je zag was de beste versie. Sicario en Arrival zijn een "directors' cut." Ik kan er niet veel over zeggen. Ik zal het zien. Ik heb een goede band met de mensen waarmee ik werk. Uiteindelijk zal de beste film winnen."

Villeneuve liet ook weten dat hij in zijn jeugd geïnspireerd werd door Kubricks 2001: A Space Odyssey en Spielbergs Close Encounters of the Third Kind. Hij gaf aan dat hij nog twee projecten gebaseerd op bestaand sci-fi materiaal in ontwikkeling heeft. Hij wilde niet vertellen welke.

Al gaf hij wel aan dat hij graag aan de slag zou willen gaan met een nieuwe filmversie van Frank Herberts 'Dune'. "Het is voor mij een langgekoesterde droom om Dune te verfilmen, maar het is een lang proces om dit voor elkaar te krijgen. Ik denk dat dit niet zal lukken." In 1984 verscheen het wisselend ontvangen Dune van regisseur David Lynch, welke nu een soort van cult status heeft.

De nog titelloze Blade Runner 2 staat gepland voor oktober 2017 en Arrival verschijnt al 10 november aanstaande.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Benieuwd wat Jodorowsky er van zal vinden dat er weer een nieuwe versie van Dune komt..

starbass

Avatar

De minserie van Dune was al erg goed, maar het is d etijd van de remakes, dus waarom ook niet een nieuwe Dune..

Ed Crane

Avatar

Ja, laat'm gewoon met Jodorowsky alsnog die versie maken :D

Master Of Films

Avatar

Denis, je bent een topper in Hollywood.
Maar Dune is toch meer voor Jodorowsky's territorium voor de regie. Zelfs de grootmeester Lynch kon er weinig mee, en hij had freaking Gordon Summer nog wel in zijn cast! Neem een rol als producer en haal wat taalfoutjes uit de script of zo.

Muufley

Avatar

Een Villeneuve Dune zie ik zeker zitten. Vind Lynch's Dune fantastisch (de langere versie).


@starbass De miniserie was zwak, het vervolg Children of Dune net iets beter.


Dune Jodorowsky territritorium? Belachelijk. Ja je hebt die documentaire gezien, so what. Sommige van jodorowksy's iedeëen waren nogal wat dwaas en onhaalbaar. Zijn castingkeuzes ook al bijvoorbeeld waren van die aard alsof een 12 jarige ze had gekozen.


Frank Herbert had met goede reden zich volledig gedistantieerd van Jodorowskys project en dan kom jij hier doodleuk aan zeggende dat het Jodorowskys territortium, wat niets meer dan een gefaald project was, is? Komaan zeg.

Master Of Films

Avatar

4:12 is de tijd zie ik. Verkeerde been uit bed gestapt, Thundercat. Geen poes te pakken gekregen, afgelopen nacht. Better luck next time, mate. Smiley face

Mijn objectieve mening. Anno 2016 zijn Jodorowksy's ideeën gewoon haalbaar hoor. Dwaas is om Michael Bay de regie te laten doen. Verder doe je 12 jarige mensjes te kort. Ze zijn een stuk verder ontwikkeld dan 11,5 jarigen. Plus 12 jarige mensjes mogen naar voortgezet onderwijs. Nou dan ben je toch wel gekwalificeerd om mee te denken aan de casting.

Een schrijver dat zich distantieert komt wel vaker voor in het leven. Zoals Stephen King & The Shining.
Zegt niet zoveel eigenlijk. Trouwens Herbert ligt 2 meter onder de grond, dus is hij volledig gedistantieerd van eigenlijk alles. Dus ja ik en Ed Crane vinden dat Jodorowsky wel zijn Dune mag gaan afmaken. Heeft die man wel verdiend. Hij keek zo zielig in die documentaire. Oh ja ik vond ook dat de minserie van Dune al erg goed was.

Jouw reactie's zijn toch wel heerlijk om te lezen hoor. Een Thundercat die een knuppel in het hoenderhok gooit heeft een site wel nodig. :D Sterker nog, deze site heeft geweldige gasten hier. Smiley face

Deweb

Avatar

@starbass: Ik zou een nieuwe versie van Dune geen remake noemen, eerder een nieuwe verfilming / interpretatie/ weergave van het boek. Tenzij het eindresultaat duidelijk door een eerdere film is geinspireerd.

Ed Crane

Avatar

Tja, Dali kan nu natuurlijk niet meer in de film zitten, de Pink Floyd van nú is niet meer die van toen... Maar Jodorowsky is inderdaad juist erg sterk op dit terrein. Herbert was niet zo blij omdat Jodorowsky z'n boek meer als een startpunt zag, een inspiratiebron, niet iets om zich streng aan te houden. Een schrijver wil eigenlijk altijd dat men zich aan de boeken houdt, ik vind persoonlijk een variatie juist heel interessant. En Jodorowsky heeft inderdaad laten zien dat Dune-achtige, psychedelische sf z'n terrein is met briljante strip/ grafische roman meesterwerken als de Metabaronnen, De Technovaders en De Incal.

NieuwsFilm

meest populair