Denis Villeneuve over "zijn" 'Blade Runner 2' en 'Dune'-wens

Denis Villeneuve over "zijn" 'Blade Runner 2' en 'Dune'-wens

Hij heeft niet de complete regie over de eindversie.

Van de Canadese filmmaker Denis Villeneuve (Sicario, Prisoners) verschijnt binnenkort de sci-fi film Arrival en hij is nu al druk bezig met het volgend jaar te verschijnen Blade Runner 2. Met Variety sprak Villeneuve over zijn toekomstige films.

Zo gaat hij in op of hij volledig zeggenschap heeft over de definitieve bioscoopversie van het vervolg op Ridley Scotts sci-fi klassieker Blade Runner uit 1982.

"Ik heb toegezegd aangezien de producenten van Blade Runner (Broderick Johnson, Andrew A. Kosove) vrienden van mij zijn. Met hen heb ik Prisoners gemaakt en ik weet dat ze een veilige omgeving voor me kunnen creëren, al ga ik niet helemaal over definitieve cut van de film. Ik had niet de "final cut" bij Prisoners, maar wat je zag was de beste versie. Sicario en Arrival zijn een "directors' cut." Ik kan er niet veel over zeggen. Ik zal het zien. Ik heb een goede band met de mensen waarmee ik werk. Uiteindelijk zal de beste film winnen."

Villeneuve liet ook weten dat hij in zijn jeugd geïnspireerd werd door Kubricks 2001: A Space Odyssey en Spielbergs Close Encounters of the Third Kind. Hij gaf aan dat hij nog twee projecten gebaseerd op bestaand sci-fi materiaal in ontwikkeling heeft. Hij wilde niet vertellen welke.

Al gaf hij wel aan dat hij graag aan de slag zou willen gaan met een nieuwe filmversie van Frank Herberts 'Dune'. "Het is voor mij een langgekoesterde droom om Dune te verfilmen, maar het is een lang proces om dit voor elkaar te krijgen. Ik denk dat dit niet zal lukken." In 1984 verscheen het wisselend ontvangen Dune van regisseur David Lynch, welke nu een soort van cult status heeft.

De nog titelloze Blade Runner 2 staat gepland voor oktober 2017 en Arrival verschijnt al 10 november aanstaande.



NieuwsFilm

meest populair