Algemeen

Eerste reacties 'Blade Runner 2049': Baanbrekend meesterwerk!

De topper van 2017?

door Bram de Groot om 15:27 in Algemeen
Volgende week gaat eindelijk het langverwachte vervolg op Ridley Scotts Blade Runner uit 1982 wereldwijd in première. De trailers en korte films waren al indrukwekkend en nu zijn ook de eerste reacties online verschenen. En deze blijken te zeggen waar iedereen al op hoogte.

Volgens onderstaande eerste online reacties van filmjournalisten en andere kenners is Blade Runner 2049 een schot in de roos. De film van regisseur Denis Villeneuve wordt onder meer baanbrekend, een sci-fi meesterwerk, mind-blowing, fenomenaal en verbazingwekkend genoemd. Ook Villeneuve wordt bejubeld.

Voorlopig rust er nog een embargo op de volledige recensies. Hieronder een flinke reeks tweets over de film die vanaf 5 oktober te zien is in de Nederlandse bioscoopzalen.

Met rollen voor Ryan Gosling, Harrison Ford, Jared Leto, Ana de Armas, Dave Bautista, Robin Wright en Sylvia Hoeks is het 30 jaar na de gebeurtenissen in de eerste film. LAPD-agent K. ontdekt een lang verborgen geheim, dat het potentieel heeft om wat er nog aan beschaving over is, in chaos te storten. K's ontdekking leidt ertoe dat hij op zoek moet naar Rick Deckard, een voormalig Blade Runner van de LAPD, die 30 jaar vermist is.31 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Renegade

Avatar

De film ga ik vast wel een keer zien.
Vond de eerste echt geweldig maar dat kwam niet door Harrison Ford maar door onze eigen Rutgher Hauer. Die speelde een geweldige rol.

ThomasOMalley

Avatar

Goed te lezen, al is het geen echte verrassing.

Erg benieuwd of we nog iets gaan horen van alle naysayers betreffende deze film en regisseur, die zich in de aanloop van deze film regelmatig hebben laten horen hier op FT. Jammer dat ik jullie gezichten niet kan zien!

Banned

Avatar

Benieuwd wat het word.

GreenHornet

Avatar

Origineel blijft een klassieker

Straka

Avatar

Dit soort eerste jubelberichten op twitter zijn ondertussen wel de standaard geworden voor een grote release, of het klopt weten we pas bij de echte release en volledige recensies.

Decepticon

Avatar

Ik lees een term, die mij het ergste doen vermoeden, wat mij persoonlijk niet zal bevallen:

slow-burn

Dat is iets waar de eerste film en Denis Villeneuve om bekend staan.
Ik vind de eerste Blade Runner al geen goede of leuke film, hij zag er visueel (ook) wel heel mooi uit, maar de film doet mij niks.
Ik weet nog niet of ik deze in de bios wil zien, er draait verder ook niks bijzonders meer wat ik wil zien, beter wacht ik denk ik om hem thuis een keer te kijken.

Ed Crane

Avatar

Laten we het hopen.

Master Of Films

Avatar

Zo een film als Blade Runner van Villeneuve moet toch geen "op het laatste moment" review embargo hebben. Gaan de critics nu in ene met hamers en sikkels achter Denis Villeneuve aan?
Wat bezielt WB toch laatste tijden met review embargo's?

Villeneuve of geen Villeneuve. Dit soort eerste tweets gaan bij mij meteen de prullenbak in. Je kan een film niet echt in 140 tekens gaan uitleggen dat het een meesterwerk is, wat iedere keer het geval is bij de eerste tweets. Nee, dan wil ik liever meer woorden met onderbouwing als het kan.

Robbepost

Avatar

^mooi klusje voor GreenHornet ;)

ThomasOMalley

Avatar

Aah kom op Decepticon, get on the bandwagon! Als er een film dit jaar de moeite waard is om op het grote scherm te ervaren is het deze wel!

En Straka, jij hebt ook vast nog wel een plekje over op je persoonlijke top 10 films van dit jaar.

Da Villain

Avatar

Laten we "hogen" dat het ook een succes aan de kassa wordt.

Ed Crane

Avatar

Master Of Films "Zo een film als Blade Runner van Villeneuve moet toch geen "op het laatste moment" review embargo hebben. Gaan de critics nu in ene met hamers en sikkels achter Denis Villeneuve aan?
Wat bezielt WB toch laatste tijden met review embargo's?

Villeneuve of geen Villeneuve. Dit soort eerste tweets gaan bij mij meteen de prullenbak in. Je kan een film niet echt in 140 tekens gaan uitleggen dat het een meesterwerk is, wat iedere keer het geval is bij de eerste tweets. Nee, dan wil ik liever meer woorden met onderbouwing als het kan."

Zo'n embargo is de vrij normale gang van zaken bij meerdere studio's. Het heeft meer te maken met een poging op het juiste moment een 'peak of interest' te creëren.

SunChaser

Avatar

Zal wel een financiële flop worden

SunChaser

Avatar

Zal wel een financiële flop worden

SunChaser

Avatar

Zal wel een financiële flop worden

SunChaser

Avatar

Zal wel een financiële flop worden

Straka

Avatar

Even een zijspoortje:
Ik kan een ieder de documentaire Escapes aanraden. Deze gaat over het leven van Hampton Fancher, de scriptschrijver van beide Blade Runners. Geen idee of deze al goed verkrijgbaar is, begin dit jaar tijdens Filmfestival Rotterdam gezien, maar zeker de moeite waard.

Straka

Avatar

Mijn persoonlijke top 10 heeft zeker tot het einde van het jaar nog 10 plaatsen vrij. Ik ga daar uiteraard niet nu al films inzetten die ik nog niet eens gezien heb. Zeker niet op basis van vroege twitterberichten. Het is al veel vaker gebleken dat deze geen betrouwbare maatstaf zijn voor de werkelijke waardering. Het is wachten op de daadwerkelijke release van de film.

ThomasOMalley

Avatar

Snap ik. Ik houd zelf wel altijd een lijstje bij met potentiële kansmakers, maar dit zijn altijd films die ik al gezien heb.

Escapes gaat op de watchlist.

Robbepost

Avatar

Thomas ik vemoed dat IT wel op je lijstje komt ;)

ThomasOMalley

Avatar

Damn straight!

Ik voorspel bij jou wel een plekje voor de nieuwe Apes dit jaar ;)

Master Of Films

Avatar

Duly noted voor Straka's aanrader Escapes & Ed Crane's embargo uitleg.

GreenHornet

Avatar

film heeft iets weg van Jupiter Ascending

Robbepost

Avatar

^ haha!

Alleen dat het Scifi is en visueel mooi. Qua verhaal, dialoog, acteren, cast niet hoop ik.
Wat een slechte film vind ik dat.

Master Of Films

Avatar

GreenHornet "film heeft iets weg van Jupiter Ascending"
Dat komt omdat Blade Runner 2049 een remake is Jupiter Ascending die een reboot sequel was van Blade Runner. Verder vind ik Michael Bay een betere regisseur dan Denis Villeneuve. Ik vind Ryan Gosling & Harrison Ford totale miscast. Ze hadden topacteurs The Rock & Kevin Hart maar beter vragen voor die rollen. En dan nog die lelijke Sylvia Hoeks. Waarom hebben ze Marijke Helwegen niet gevraagd, zij is de mooiste vrouw en beste actrice van Nederland en omstreken. Slow-burn las ik al. Nou mooi is dat. Als er niet elke milliseconde een actiescene is, dan val ik in slaap. Als ik domme gezwets wilt gaan horen, dan kijk ik wel Voetbal Inside.

Dirk Diggler

Avatar

Film voor de fans (waaronder ikzelf), gaat geen kaskraker worden, wat me wel opvalt is dat het visueel allemaal erg mooi is, maar hoe is het verhaal?

Ed Crane

Avatar

Ik heb persoonlijk juist veel vertrouwen in het verhaal. Volgens mij is al vrij aardig na te gaan waar dat over zal gaan en hoe het in grote lijnen zal verlopen, imo veelbelovend.

Dirk Diggler

Avatar

^Heb ook zeker wel vertrouwen in het verhaal, de richting is ook wel duidelijk, maar lees minder over het verhaal, alleen meer over het visueel geweld, die ook te prijzen is, van wat ik gezien heb.

jochemwijma

Avatar

Ik denk dat ik eerst het origineel er eens bij gaan pakken...

NieuwsFilm

meest populair