Video

Teaser trailer 'Paterno': Footballcoach Al Pacino negeert pedofiele praktijken

Naar het waargebeurde seksschandaal dat sinds de jaren 70 afspeelde.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 09:38 in Video
HBO heeft de eerste bewegende beelden van Paterno gedeeld - Barry Levinson's waargebeurde drama met in de titelrol niemand minder dan Al Pacino. Hij is Joe Paterno, een footballcoach met monsterzeges op zijn conto. Echter is hij ook een man met een afschuwelijk geheim. Een geheim dat na een carrière van 45 jaar genadeloos een eind aan hem maakte.

Van 1966 t/m 2011 was Joe Paterno de hoofdcoach van de Penn State Nittany Lions. Samen met het footballteam won hij 409 wedstrijden, wat van Paterno één van de meest succesvolste coaches aller tijden maakte. Assistent Jerry Sandusky maakte een eind aan Paterno's goede naam, want sinds de jaren 70 was hij verantwoordelijk voor het seksueel misbruiken van meer dan 50 kinderen. Toen het nieuws uitkwam vroeg men zich af: wist Paterno hiervan?


Het drama speelt zich voornamelijk af na het uitkomen van het schandaal. Middels flashbacks zullen we zien hoe Paterno zijn mond hield terwijl zijn assistent zijn gang ging. De footballcoach overleed een jaar na zijn ondergang op 85-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Paterno is een regieklus van Barry Levinson die via HBO te zien zal zijn. Het scenario is geschreven door Debora Cahn, John C. Richards en David McKenna.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair