Blu-ray review 'Aftermath' - Schwarzenegger zoekt wraak

Blu-ray review 'Aftermath' - Schwarzenegger zoekt wraak

Best aardig van de spierbundel.

Regie: Elliott Lester | Cast: Arnold Schwarzenegger (Roman), Scoot McNairy (Jake), Maggie Grace (Christina), Judah Nelson (Samuel), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Bioscooprelease: geen

Arnold Schwarzenegger is sinds zijn comeback nog niet enorm succesvol geweest. Naast een aantal inkoppers (Escape Plan, The Expendables, Terminator) was de oud-spierbundel ook in meer serieuzere rollen te zien. Zo zag je hem mogelijk in het zombiedrama Maggie uit 2015 en dook hij verleden jaar op in de dramathriller Aftermath. Ook deze film werd geen commercieel succes, maar er waren zeker positieve geluiden te horen.

In het ruim $10 miljoen kostende Aftermath zien we hoe wat een blij weerzien met zijn vrouw en zwangere dochter moest worden, uitdraait op een gruwelijke nachtmerrie voor Roman Melnyk. Op de luchthaven krijgt hij te horen dat er een ongeluk heeft plaatsgevonden en dat zijn vrouw en dochter het niet hebben overleefd. Roman is gebroken en trekt zich terug op zoek naar antwoorden over het bewuste ongeluk. Jake, de luchtverkeersleider die verantwoordelijk is voor het ongeluk, duikt na een korte celstraf onder om te ontsnappen aan de media-aandacht en de verwijten van de nabestaande. Maar Roman laat het er niet bij zitten en wil uitleg, spijt, verontschuldigingen van de 'moordenaar' van zijn gezin.

Source1Media bracht Aftermath, welke in de wereldwijde bioscoopzalen nog geen $1 miljoen ophaalde, onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: december 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8719372005873 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De Blu-ray schijf van Aftermath zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. De voorkant stipt aan dat de film sterk is ontvangen door onder meer Empire. Dit is iets vertekenend, aangezien de film 43 procent scoort op de IMDb. Op de achterkant geen woord over extra's.

Beeld

De beeldkwaliteit van deze Blu-ray uitgave is doorgaans redelijk met een nette scherpte, een mooie filmische kleursetting en een lichte ruis voor verder filmisch effect. Dit zorgt voor een prima kijkervaring. De wat grauwe setting maakt het verder niet een film die van het scherm spat, maar dat hoeft ook niet. De zoektocht van Schwarzeneggers personage staat duidelijk voorop. Een nette, degelijke weergave.

Geluid

Met een standaard DTS-HD geluidstrack en voortkabbelende begeleidende muziek is dit niet de meest enerverende film. De focus ligt vaak op stilte en de dialoog, en dat laatste is prima te volgen via de centerspeakers. Een basic track, niet meer dan dat.

Bonusmateriaal

Source1Media levert een kale schijf op, dus geen extra's. Ook online is weinig tot niets te vinden, daarom hieronder maar een clip:


Redelijke film voor de Schwarzenegger-fans

Aftermath is geen overdonderende thriller, maar de film is zeker geen miskleun. Schwarzenegger doet hem prima in zijn rol en is daarom een aardig wegkijk-filmpje zonder een al te diepgaand (waargebeurd) verhaal. Check hieronder de trailer en besluit of je het drama wilt zien - mocht je dat nog niet gedaan hebben:



NieuwsFilm

meest populair