Blu-ray

Blu-ray review 'Kidnap' - wilde rit met Halle Berry

Berry als onhoudbare heldin.

door Bram de Groot om 15:56 in Blu-ray
Regie: Luis Prieto | Cast: Halle Berry (Karla Dyson), Sage Correa (Frankie Dyson), Chris McGinn (Margo) e.a. | Speelduur: 95 minuten | Bioscooprelease: 31.08.2017 | Recensie: 3 sterren

Halle Berry was vooral in de '00 een bekend gezicht op het witte doek. Na haar aandeel in films als X-Men en Die Another Day en uiteraard haar Oscar-winnende rol in Monster's Ball dook ze op in allerlei grote speelfilms. Tegenwoordig is dat een stuk minder. Maar toen was daar opeens de thriller Kidnap, de eerste film sinds 4 jaar met Berry in de hoofdrol. De wilde rit bleek niets meer dan een snel en erg wisselend ontvangen tussendoortje.

In het $21 miljoen kostende Kidnap besluit Karla McCoy de middag met haar zoontje Frankie in een speeltuin door te brengen. Wat een leuk uitje had moeten worden, loopt echter uit op een levensgevaarlijk kat en muis spel. Als Karla haar zoontje even uit het oog verliest, wordt Frankie op brutale wijze ontvoerd. Karla ziet nog net dat hij een auto in wordt gesleurd, maar kan de ontvoerders niet meer stoppen. Ze neemt het heft in eigen handen en gaat tot het absolute uiterste om haar zoontje terug te krijgen.

Dutch FilmWorks bracht Kidnap - goed voor zo'n $30,7 miljoen wereldwijd - onlangs op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: januari 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8715664118429 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De Blu-ray schijf van Kidnap zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. De voorkant is uiteraard helemaal ingeruimd voor Halle Berry en op de basic achter zie we haar nog vier keer. De hoes laat niets los over extra's.

Beeld

De actiethriller komt redelijk tot zijn recht via deze High Definition-uitgave van Dutch FilmWorks. Het beeld doet goed scherp aan en er zijn eigenlijk geen storende zaken te zien. Close-ups verraden echter dat de scherpte niet optimaal is en dat dit best wat beter had gekund. Desondanks ziet het geheel er meer dan gemiddeld uit, dus je kunt de grootse achtervolging prima volgen.

Geluid

Het forse budget heeft in ieder geval niet in het geluid gezeten. Uiteraard zijn er hier en daar surround effects, zeker op de snelweg, maar de muzikale ondersteuning is wel erg basic. Het geheel weet zich niet direct te onderscheiden ten opzichte van vergelijkbare - goedkopere - producties. De beperkte dialoog is verder prima te volgen. Basic uitgave op dit punt.

Bonusmateriaal

Dutch FilmWorks heeft geen extra's toegevoegd aan de schijf. Er is zelfs geen hoofdmenu. Daarom hieronder maar een online b-roll met beelden van achter de schermen:


Snelle actiethriller voor op schijf

Kidnap is niet meer dan een snel tussendoortje met een aantal actierijke en spannende scènes. Gelukkig probeert de film ook niets meer dan dat te zijn. Opvallend is dat de film alsnog $21 miljoen heeft gekost om te maken - wie weet heeft het salaris van heldin Berry er iets mee te maken. Naast haar bijrolletje in Kingsman: The Golden Circle en een aandeel in de nog te verschijnen romantische misdaadfilm Kings heeft de actrice verder nog weinig in de planning. Hieronder de trailer voor Kidnap:0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair