Featured

Film van de week: 'Maze Runner: The Death Cure'

De YA-franchise komt deze week tot een einde.

door Jim Pedd om 11:21 in Featured
Eindelijk komt de YA-reeks tot een einde. Deze donderdag gaat het laatste deel in de Maze Runner-reeks te zien in de bioscopen: The Death Cure. Vandaag vertellen we je het nodige over deze film. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, bekijk dan hier onze maandtips.

Maze Runner: The Death Cure

Regie: Wes Ball | Cast: Dylan O'Brien (Thomas), Kaya Scodelario (Teresa), Thomas Sangster (Newt), Walton Goggins (Lawrence), Giancarlo Esposito (Jorge) e.a. | Scenario: T.S. Nowlin | Speelduur: 142 minuten | Genres: Actie, Sci-Fi, Thriller | Kijkwijzer: 16

In de finale van de Maze Runner saga leidt Thomas (O'Brien) zijn groep ontsnapte Gladers op hun laatste en gevaarlijkste missie tot nu toe. Om hun vrienden te redden, moeten ze inbreken in de legendarische Laatste Stad. Dit door WCKD gecontroleerde labyrint is misschien wel het meest dodelijke doolhof van allemaal. Iedereen die er levend uitkomt, zal antwoorden krijgen op de vragen die de Gladers hebben sinds ze voor het eerst in het doolhof arriveerden.

Niet het laatste deel?

The Maze Runner is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van schrijver James Dashner. De eerste twee films deden het prima in de bioscopen (al was dat niet heel fantastisch, maar daar zo meteen meer over), dus als deze derde film het goed doet, zijn er wellicht meer mogelijkheden. Dashner schreef namelijk nog twee prequels op zijn Maze Runner-boeken en die zouden zomaar eens verfilmd kunnen worden.

Eerste reacties

Bijzonder goed is de ontvangst van The Death Cure helaas niet. Op RottenTomatoes is tot dusverre geen consensus, maar zien we wel dat het niet al te goed gesteld is met de film. Gemiddeld krijgt hij tot nu toe een 5,4 en slechts 45 procent van de critici is positief. We lezen onder meer dat de slechteriken te makkelijk verslagen zijn en dat de film veel te lang duurt.

Box office prestaties

Wat het budget van The Death Cure is geweest, weten we niet zeker. De film zal vermoedelijk duur geweest zijn, gezien de actie en het spektakel dat we mogen verwachten. De eerste film uit 2014 kostte nog 31 miljoen dollar en bracht meer dan 348 miljoen dollar op. Het vervolg was twee jaar later dubbel zo duur, maar leverde 312 miljoen dollar op. Kortom: het is nog maar de vraag of deze derde film meer op gaat leveren - vermoedelijk niet.

Trivia

De film zou eigenlijk in februari 2017 uitgebracht worden. Toen acteur Dylan O'Brien op de set een ongeluk kreeg, moesten de opnames enige tijd stilgelegd worden en de film uitgesteld. | O'Brien schijnt onder een auto terecht gekomen te zijn tijdens het uitvoeren van een stunt. | De opnames lagen lange tijd stil: van maart 2016 tot februari 2017.4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Noortje World

Avatar

Nog een paar dagen en dan draait het hier in de bios. Ben zooo benieuwd naar deze film.

Mav Damian

Avatar

Snap niet wat er zo bijzonder is aan deze films. Heb de eerste al gezien. Vond hem lachwekkend as f!ck!!!!

Master Of Films

Avatar

Gek genoeg was O'Brien weer gauw op de been voor American Assassin.

Frietgezicht

Avatar

Ben deel 2 al compleet vergeten. Weinig zin om die weer opnieuw te kijken dus sla ik deze ook maar over.

nieuwslaatste nieuws

meest populair