Vijf misdaadfilms op Netflix die je gezien moet hebben

Vijf misdaadfilms op Netflix die je gezien moet hebben

Of heb jij ze al gezien?

Eerder vandaag zag je de eerste poster voor Netflix' grootse misdaadfilm The Irishman, welke geregisseerd wordt door Martin Scorsese en rollen biedt aan namen als Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci. Een goed moment een blik te werpen op andere misdaadfilms op Netflix. We selecteerden er vijf.

The Godfather (trilogie)

In deze drie klassiekers, waarvan The Godfather (1972) en Part II (1974) voor velen de beste maffiafilms ooit zijn, heeft Don Corleone (Marlon Brando) in New York een waar maffia imperium opgebouwd. Zijn zoon Michael (Al Pacino) wil aanvankelijk niets met de duistere praktijken te maken hebben, totdat zijn vader na een aanslag in het ziekenhuis belandt. In het vervolg is Michael de nieuwe Godfather geworden en wil zijn illegale zaken uitbreiden naar het westen van Amerika. Om zijn doel te bereiken is hij bereid al zijn tegenstanders uit de weg te ruimen, maar op die manier maakt hij veel nieuwe vijanden. In het in 1990 verschenen Part III is de ouder geworden Don Michael Corleone op zoek naar wegen om zijn criminele familie te legaliseren met bonafide bedrijven, maar wordt tegengewerkt door de ambitieuze jongere generatie.


Pulp Fiction

Deze doorbraak van Quentin Tarantino behoort ondertussen ook tot de vele misdaadklassiekers. Met veel aansprekende namen staan de personages uit deze film voor altijd op je netvlies. In de film werken Jules (Samuel L. Jackson) en Vincent (John Travolta) voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace (Ving Rhames). Vincent komt in de problemen als hij Mia (Uma Thurman), de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch (Bruce Willis), die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.


Boyz N the Hood

John Singleton debuteerde met deze misdaadfilm gericht op de achterwijken in Los Angeles waar drie vrienden, de halfbroers Doughboy (Ice Cube) en Ricky Baker (Morris Chestnut), en Tre Styles (Cuba Gooding Jr.), opgroeien. Tre wordt opgevoed door z'n vader, Furious Styles (Laurence Fishburne), die hem normen en waarden bijbrengt. Ricky staat op het punt om een football-beurs te krijgen op een universiteit, terwijl Doughboy zich vooral met geweld en alcohol bezig houdt.


Fargo (film & serie)

Dit is een van de eerste films van het duo Joel Coen en Ethan Coen. Vele jaren later gaf het de zender FX de inspiratie om er een enorm succesvolle serie op te baseren. Ook deze is te zien op Netflix. In de film zit Jerry Lundegaard (William H. Macy), een autoverkoper in een klein stadje in Minnesota, tot over zijn oren in de schulden, maar hij heeft een bizar plan. Hij zal zijn vrouw laten ontvoeren door twee schurken (Steve Buscemi en Peter Stormare) om vervolgens aan zijn rijke schoonvader een flink bedrag aan losgeld te vragen. Het zou een eenvoudige klus moeten worden, ware het niet dat de criminelen direct na hun aankomst in Fargo drie inwoners koudmaken. De hoogzwangere politie-agente Marge Gunderson (Frances McDormand) wordt belast met het moordonderzoek. Wie denkt dat haar gebrek aan ervaring met grote misdrijven in haar nadeel zal werken, komt bedrogen uit. Marge ontpopt zich tot een ware speurder met de neus van een bloedhond en de vastberadenheid van een terriër.


The Wolf of Wall Street

Deze film over de financiele misstanden van misdaadfilm-specialist Martin Scorsese kijkt naar Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio), een ontzettend ambitieus persoon en een echte geldwolf. Hij verhuist in de jaren 80 naar Wall Street en al snel verdient hij op slinkse wijze bijna een miljoen per week. Het vele geld leidt tot een leven vol overdaad: prostituees, uitzinnige feesten, peperdure bolides en bergen drugs. Belfort en zijn collega's verdienen meer geld dan ze kunnen uitgeven. Ze verzinnen een inventieve manier om het geld wit te wassen via een bank in Zwitserland. Aanklachten wegens fraude en corruptie zorgen ervoor dat zijn leven steeds meer onder druk komt te staan.


Weet jij nog een andere goede - mogelijk wat kleinere - misdaadfilm die op dit moment op Netflix staat? Laat het hieronder weten!

NieuwsFilm

meest populair