Netflix bemachtigt rechten op nieuwe film van Charlie Kaufman

Netflix bemachtigt rechten op nieuwe film van Charlie Kaufman

Kaufman was eerder verantwoordelijk voor de scenario's van o.a. Being John Malkovich en Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

De Oscar-winnende scenarist Charlie Kaufman (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Being John Malkovich) zal het script en de regie voor zijn rekening nemen van de verfilming van Iain Reids boek I'm Thinking of Ending Things. Netflix draagt zorg voor de productie en distributie van de film.

I'm Thinking of Ending Things werd in 2016 verkozen tot beste boek van het jaar door NPR en gaat over een koppel dat op een roadtrip gaat om de ouders van de man te ontmoeten die op een afgelegen boerderij wonen. De vrouw denkt er ondertussen echter over om zelfmoord te plegen. Wanneer Jake een onverwachte omweg maakt, leidt dit tot de nodige psychologische terreur.

Kaufman, Anthony Bregman en Stefanie Azpiazu zullen de film produceren voor Netflix. Het betreft de derde keer dat Kaufman een boek in scriptvorm giet. Hij deed dit eerder met Adaptation (gebaseerd op The Orchid Thief) en Confessions of a Dangerous Mind .



NieuwsFilm

meest populair