'Avatar 2' gaat in het kwadraat en zoekt uitdaging onder water

'Avatar 2' gaat in het kwadraat en zoekt uitdaging onder water

Dus veel onderwater motion capture.

Als Avatar 2 op 18 december 2020 in de wereldwijde bioscopen verschijnt, dan is de eerste Avatar alweer 11 jaar oud. De techniek is in de tussenliggende jaren flink wat stappen verder en dat betekent dat regisseur James Cameron zijn Pandora nog beter in beeld kan brengen, visueel gezien dan.

Acteur Stephen Lang, de acteur die rol speelt van Kolonel Miles Quaritch, sprak met Screen Rant over wat we kunnen verwachten van Avatar 2 wat betreft de tech die Cameron gaat gebruiken.


Bekijk de afbeelding"Nou, het zijn eigenlijk ontelbaar en ook, zeg maar, te complex of te vernuftig om nu onder woorden te brengen. Ik bedoel, het is geen geheim dat we onderwater veel motion capture doen. Iets dat al baanbrekend is, het is nog nooit gedaan. Er zijn veel uitdagingen, maar je weet dat Cameron dol is op water. Het doet erg veel denken aan Avatar, maar het is zeg maar Avatar in het kwadraat." - Stephen Lang

De opnames voor Avatar 2 en Avatar 3 (2021) vinden alweer 3 maanden plaats. Voor de films doet Cameron beroep op de bekende namen als Sam Worthington (Jake Sully), Zoe Saldana (Neytiri), Sigourney Weaver (Grace Augustine), Giovanni Ribisi (Parker Selfridge) en Joel David Moore (Norm Spellman). Maar er zijn ook nieuwe namen, zoals Kate Winslet, Oona Chaplin, Cliff Curtis en een flink wat jong nieuw talent.

NieuwsFilm

meest populair