Blu-ray review 'The Big Sick' - een niet te missen romkom

Zowel aangrijpend als humoristisch.

Regie: Michael Showalter | Cast: Kumail Nanjiani (zichzelf), Zoe Kazan (Emily), Holly Hunter (Beth), Ray Romano (Terry), Aidy Bryant (Mary), Bo Burnham (CJ), Kurt Braunohler (Chris), e.a. | Speelduur: 120 minuten | Bioscooprelease: 03.08.2017 | Recensie: 4 sterren

Deze kleine romantische dramakomedie is niet zomaar een romkom. Het vertelt het waargebeurde liefdesverhaal van stand-up comedian Kumail Nanjiani en zijn vrouw Emily V. Gordon. Met Judd Apatow als drijvende kracht achter de schermen en Nanjiani als zichzelf bleek deze opzet een schot in de roos. Na het goede ontvangst was er recent de bekroning met een Oscarnominatie voor beste originele script, geschreven Gordon en Nanjiani.

In het $5 miljoen kostende The Big Sick zijn de New Yorkse stand-up comedian Kumail en Emily smoorverliefd op elkaar geworden na een one-night-stand. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn traditionele Pakistaanse ouders. Wanneer Emily hierachter komt, wil ze Kumail nooit meer zien. Maar dan wordt Emily plots zo ziek dat ze in een coma belandt. Terwijl de artsen een oplossing zoeken wijkt Kumail geen moment van haar zijde, tot grote ergernis van Emily's excentrieke ouders. Beetje bij beetje ontstaat er een band tussen Kumail en Emily's ouders die hun leven voorgoed zal veranderen.

Remain In Light / The Searchers bracht The Big Sick - goed voor zo'n $55,9 miljoen wereldwijd - onlangs op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de extra's.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: december 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 9789461875112 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Remain In Light / The Searchers

De Blu-ray schijf van The Big Sick zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Zowel de voor- als achterkant tonen heel wat sterren van recensies, over bonusmateriaal wordt echter geen melding gemaakt.

Beeld

De bijna beeldvullende ziet er doorgaans redelijk uit, al zijn de kleuren niet helemaal even sterk. Donkere kleuren liggen te dicht op elkaar waardoor details verloren gaan in donkere scènes. Ook ligt er een lichte laag ruis over het beeld en deze lijkt niet opzettelijk. Desondanks ziet het geheel er netjes uit wat betreft scherpte en de gemiddelde kijker zal zich waarschijnlijk niet storen aan de mindere puntjes.

Geluid

Het geluid is doorgaans ondergeschikt aan de dialoog. De standaard DTS-HD track heeft dan ook geen hoofdrol. Dialoog blijft prima te volgen en wordt niet gestoord door de muzikale ondersteuning aangeleverd door Michael Andrews, bekend van zijn werk voor de nodige komedies.

Bonusmateriaal

Remain In Light heeft geen bonusmateriaal toegevoegd en dat is ergens wel jammer, aangezien het mooi was geweest als stand-up comedian Kumail Nanjiani en zijn vrouw Emily V. Gordon aan het woord waren gekomen. Hieronder een interview via The View:


Pakkend drama met lach, aanrader

The Big Sick is misschien niet de eerste film die je zou uitkiezen. Heb je wel zin in een pakkend drama, met een lach, dan zit je bij deze film en Kumail Nanjiani en de rest van de cast helemaal goed. Laat je ook niet van de wijs brengen door de inmenging van Jude Apatow. Dit keer ligt de nadruk niet op teveel slappe grappen. De trailer:



NieuwsFilm

meest populair