Blu-ray

Blu-ray review 'Wind River' - dikke aanrader

Spanning en actie met Jeremy Renner en Elizabeth Olsen.

door Bram de Groot om 17:00 in Blu-ray
Regie: Taylor Sheridan | Cast: Jeremy Renner (Cory Lambert), Elizabeth Olsen (Jane Banner), Gil Birmingham (Martin), Graham Greene (Ben), Kelsey Asbille (Natalie), Julia Jones (Wilma), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Bioscooprelease: 14.09.2017 | Recensie: 4,5 sterren

Ieder jaar verschijnen er wel een aantal films die minder aandacht krijgen dan ze eigenlijk verdienen. De ijzige misdaadthriller Wind River is een van de titels uit 2017 die zeker wat meer in het zonnetje gezet had mogen worden. Met rollen van Jeremy Renner en Elizabeth Olsen leverde de nog onbekende regisseur Taylor Sheridan een kei van een film af. Ondanks de winst van Un Certain Regard (voor Beste regisseur) tijdens het Cannes Film Festival, werd de film compleet genegeerd door de grotere filmprijzen - mogelijk door The Weinstein Company-perikelen...

In het $11 miljoen kostende Wind River helpt een wildjager beginnend FBI agente bij het oplossen van een mysterieuze moord in het wetteloze indianenreservaat Wind River en wordt hierdoor geconfronteerd met zijn eigen verleden.

Remain In Light / The Searchers bracht Wind River - goed voor zo'n $33,8 miljoen wereldwijd - onlangs op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: januari 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 9789461875310 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Remain In Light / The Searchers

De Blu-ray schijf van Wind River zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcases. Op de voor- en achterkant veel sterren. Op de achterkant zelfs een zin uit de review op Filmtotaal: "Een misdaadthriller die je aan het eind van het jaar op veel toptienlijstjes van filmliefhebbers zal zien terugkeren." Leuk! en bedankt Remain In Light.

Beeld

De beeldkwaliteit van de uitgave ziet er fraai uit. Met een standaard 2.40 : 1 beeldweergave pakt het geheel mooi filmisch uit. De kleur is redelijk sober, maar doorgaans voldoende natuurlijk. Het prachtig (witte) landschap ziet er fraai uit en ook de meer donkere beelden doen het sterk in detailweergave. De lichte ruis stoort de scherpte beperkt en zorgt voor een mooie filmische afwerking. Keurige uitgave.

Geluid

Met een muzikale ondersteuning aangeleverd door Nick Cave en Warren Ellis is Wind River ook voor het oor een prima film. Uiteraard is het geen blockbuster met overdonderende muziek; er zit meer sfeervolle muziek in voor spanning en drama, waarbij de dialoog prima te volgen blijft.

Bonusmateriaal

Zoals via de achterkant van de hoes al duidelijk werd, zijn er geen extra's terug te vinden op de schijf. Uiteraard jammer, aangezien een featurette over de uitdagingen tijdens de opnames interessant had kunnen zijn. Hieronder een featurette over regisseur Taylor Sheridan:


Spannend tot het slot

Wind River mag je zeker niet overslaan. Het is uiteraard geen bioscoopkraker bomvol visuele effecten, maar gewoon een ijzersterke thriller met een hart en uitstekende rollen van de complete cast. Zeker zien, mocht je dit nog niet gedaan hebben. Laat je anders overtuigen door de trailer:7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

dondeestagb

Avatar

Voor mij, één van de betere films van 2017.

Mav Damian

Avatar

Heb hem al op dvd. Deze week eens kijken. Ben zeer benieuwd.

Sunspot

Avatar

Goeie film, mooi beelden en meer realistisch.

Vooral naar het einde toe wordt het spannend, zit echt een cool spannende scene in.

Ook leuke twist, hebben ze goed gedaan.

Master Of Films

Avatar

+1 dondeestagb
Je kan merken dat Taylor Sheridan een verrekt goeie schrijver is geworden.

benjamin

Avatar

Ik ga mij aansluiten bij m'n voorgangers. Inderdaad een zeer sterke film.

Harrie69

Avatar

Ik sluit mij hier volledig bij aan. Zeer vermakelijke film.

NieuwsFilm

meest populair