Poll

POLL: Heb jij vertrouwen in 'Solo: A Star Wars Story'?

Gaat Lucasfilm ons na de vele problemen nog verrassen?

door Bram de Groot om 09:42 in Poll
Over ruim 3,5 maand moet de tweede Star Wars-anthologiefilm Solo: A Star Wars Story in de bioscoop te zien zijn. Niet alleen kende de film heel wat moeilijkheden tijdens de productie, ook is het alweer de vierde Star Wars-film in slechts 3,5 jaar. Morgen verschijnt de eerste trailer voor deze geplaagde film, maar zonder beelden te hebben gezien: heb jij vertrouwen in Solo?

De problemen startten al bij de aankondiging. Weinig mensen konden zich een prequelfilm voorstellen met een andere acteur dan Harrison Ford als Solo. Maar de echte problemen onstonden later. Zo zou Alden Ehrenreich, de jonge Han Solo, niet uit de verf komen en zou hij een acteercoach hebben gekregen.


Even later werden regisseurs Phil Lord en Christopher Miller vervangen door de ervaren Ron Howard. De laatste gaf in eerste instantie aan dat veel van het bestaande materiaal gebruikt kon worden, maar uiteindelijk zou hij bijna de complete film opnieuw opgenomen hebben. Het kostte Michael K. Williams zijn rol en Howard trok ook nieuwe gezichten aan. Na afronding van de reshoots werd de volgens velen bedenkelijke titel onthuld en de trailer verschijnt verhoudingsgewijs erg laat.


Veel van bovenstaande zal op waarheid gebaseerd zijn, maar er is ook een positieve kant. Walt Disney/Lucasfilm tonen aan alles uit de kast te willen trekken om een succes van Solo: A Star Wars Story te maken. Dat de trailer wat later dan normaal verschijnt, kan gewoon te maken hebben met de uitloop van de intense reshoots. Het is mogelijk zelfs een tactische zet om de aandacht niet af te leiden van het in december verschenen Star Wars: The Last Jedi. Morgen dus de trailer en op 23 mei verschijnt de complete film in de Nederlandse bioscoop.

Succes met stemmen!35 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Nee, weinig tot geen vertrouwen in. Misschien dat de trailer morgen verandering biedt, maar er is zoveel heisa rondom deze film geweest, dat ik denk dat deze film niet supergoed wordt ontvangen.

Mav Damian

Avatar

Zolang ik geen beelden heb gezien ga ik nog geen mening geven.

Ed Crane

Avatar

Nee.

Ik heb er wel vertrouwen in dat uiteindelijk toch nog genoeg mensen zichzelf zullen overtuigen dat het "best wel meevalt" en dat het "geen slechte film is" waarmee de lage ambities van Disney kunnen worden voortgezet.

Nature

Avatar

Vind Rogue One niet zo goed maar The Last Jedi juist weer wel, dus het is afwachten.

Ed Crane

Avatar

Zeg beste FT-ers, krijgen jullie ook sinds een paar dagen af en toe als advertentie Poolse propaganda te zien met als tekst "Death camps where millions of Jews were murdered were not Polish. This truth deserves protection - as it is part of the historical truth of the holocaust."

FT, vinden jullie het echt kunnen dat jullie website dit soort (nauwelijks) verhulde propaganda van een autocratisch, nationalistisch regime met antisemitische trekken dat in Polen bezig is de democratie te beknotten, hier te laten verkondigen? Ik weet dat jullie geld moeten verdienen met advertenties, maar je moet de grens trekken bij duidelijk fake news. Verdiep je eens in de partijen die dit verkondigen en hun motieven hierachter. Jullie werken men aan het indammen van vrijheid van meningsuiting in Polen en het verdraaien van de geschiedenis. Sorry dat ik het moet zeggen, maar het is zo.

SunChaser

Avatar

Nee ik krijg die advertentie niet. Advertenties zijn meestal persoonsgebonden dus zegt meer over jouw surfgedrag ben ik bang

Lord Bono

Avatar

Ik zou niet weten waarom ik er geen vertrouwen in zou moeten hebben zonder ook nog maar iets gezien te hebben.

SunChaser

Avatar

Als Disney zelf niet tevreden is hoe kunnen wij dat dan zijn

Frietgezicht

Avatar

@ Ed, idd ik zie het ook. Van kprm, zo’n engbek met een bril staat erop.


Vond het ook raar maar was het na 5 seconden vergeten.

On-topic : ik heb meer vertrouwen in een pijpbeurt van een kannibaal dan in deze Solo zooi

Ed Crane

Avatar

@SunChaser:
Als het iets over mij zegt dat een nu fout EU-land vind dat ze mij propaganda moet verkondigen omdat ik het niet al vanzelf als zoete koek slik maar er juist weerstand tegen heb, dan stemt me dat aan de ene kant vrij positief.

Maar nee, FT draagt hier uiteraard ook verantwoording voor, websites laten immers doorgaans niet alles toe, daarvoor hebben ze een beleid. FT, doe er wat aan en laat je niet voor dit karretje spannen.

Frietgezicht

Avatar

Heeft niks met surfgedrag te maken anders zag ik alleen maar seksadvertenties van transgenders.

Kun je wat meer info geven over deze ‘partij’ Ed? Ben dr niet bekend mee.

Harrie69

Avatar

Hoe kun je nu een oordeel vellen voordat je de film gezien hebt? Zelfs een trailer onthult niets over de beleving van de gehele film. Ja, ik start dus altijd met vertrouwen en laat me nooit teveel leiden door geruchten.

Akke Moeka Hara

Avatar

Ja, ik vind zelfs de Ewok films leuk.
Als het de oude Star Wars vibe heeft, raakt het mij.
Buitenom Rogue One, zijn de laatste twee films #%#%##
De prequels verouderen in gedachten beter, en verdienen ergens een cult status, dankzij de bagger First Order films gaan de prequels meer roem en kracht verzamelen.
Een bijzonder effect.
En ja de oude Star Wars wereld is te weinig in beeld gebracht en in verdiept in film, en geloof dat we in Solo wat leuke en mooie dingen gaan zien.
Helaas met de nodige flauwe humor.

benjamin

Avatar

Ik heb zo'n gevoel (en momenteel ook niet meer dan een gevoel natuurlijk) dat de films wel eens gewoon degelijk zou kunnen zijn, wat dus misschien gezien de omstandigheden nog bewonderenswaardig kan genoemd worden maar als je het puur als film bekijkt toch geen must-see oplevert. Los daarvan had ik wel niet de grootste interesse in een dergelijke film die enkel wat achtergrond over personages moet invullen dus ik weet ook niet of er echt een topfilm aan verloren zou gaan.

Gigan72

Avatar

Je kan er nog niets over zeggen er is nog geen trailer
En tot nu toe was de Spinoff Roque one 10 x beter dat TFA en TLJ.

Decepticon

Avatar

@Ed, nee ik krijg dat niet op mijn schermpje te zien.

Lord Bono

Avatar

@Gigan72, Wat is Roque One?

Overigens is Rogue One echt niet beter, alleen het slot van de film was ruim voldoende. Ga eens objectief naar de eerste helft van de film kijken, is gewoon middelmatig tot slecht.

Daanminator

Avatar

Het lijkt me niet een geweldige film maar zal hem alsnog zien als hij beschikbaar is op spotnet Smiley face

Robbepost

Avatar

Laten we zeggen dat de voortekenen niet al te best zijn......

Dukat

Avatar

Off topic: ik word regelmatig doorgelinkt naar "iPhone gewonnen"-reclame op mijn mobiel. Erg vervelend.

Master Of Films

Avatar

Ed Crane "Ik heb er wel vertrouwen in dat uiteindelijk toch nog genoeg mensen zichzelf zullen overtuigen dat het "best wel meevalt" en dat het "geen slechte film is" waarmee de lage ambities van Disney kunnen worden voortgezet."
Je hebt mij enorm overtuigd. Solo wordt nu al de film van het jaar. Smiley face

Jeroen137

Avatar

Groot SW-Fan (juist Door Han solo) maar geen vertrouwen aangezien je Han niet ineens door een ander kan laten spelen.. iedergeval niet als het leeftijdsverschil zo klein is!

horizon

Avatar

Niet echt. Maar dat had ik ook niet in Rogue One.

chefry1983

Avatar

Moet je echt van elk karakter een oorsprongfilm maken? Ik heb hier geen zin in om voor naar de bios te gaan

Goku32

Avatar

Nee heb er geen vertrouwen in na rouge one is het allemaal slecht. Wat we hebben gekregen

GreenHornet

Avatar

Nee, de trailer kan alleen maar tegen vallen.

Noortje World

Avatar

Kan er niet echt over oordelen zonder de trailer te hebben gezien. Ik denk niet dat deze film Rogue One zal overtreffen. Rogue one is de beste Star Wars film die tot nu toe is gemaakt door Disney. The force Awakens was matig en TLJ was helemaal niet goed. We zullen het zien. Ik kan pas echt oordelen als ik de hele film heb gezien. Ben benieuwd !

supermutantvirus

Avatar

Wisselen van mensen op dat niveau is een slecht teken.

Dat Ron hier blijkbaar gestrikt is om er toch happy days van te maken overtuigd mij helaas niet. Zeker na de teleurstelling van TLJ.Mijn hoop is nu dat JJ laat zien dat dat TFA hem aan te rekenen is buiten getalenteerde mensen.

Ofwel, een vette film met genoeg lore en script (details) te maken.Misschien kan het beginnen met het bombarderen waar dat force menneke zit en zien we eindelijk, een amper verouderde, jar jar in Sith outfit..

Chris23

Avatar

kben benieuwd of ze laten zien hoe Han wookie heeft geleerd
afbeelding

Sunspot

Avatar

Ben niet geïnteresseerd eigenlijk meer in SW voorlopig.

Artificialis

Avatar

Ed Crane "Zeg beste FT-ers, krijgen jullie ook sinds een paar dagen af en toe als advertentie Poolse propaganda te zien met als tekst "Death camps where millions of Jews were murdered were not Polish. This truth deserves protection - as it is part of the historical truth of the holocaust.""

Adblock Plus zou nuttig voor je kunnen zijn, ik krijg nergens advertenties te zien. Het klinkt als een advertentie die (gezien de recente discussie) door een Poolse belangengroep zal zijn verspreid.

Ironisch, volgens mij heeft niemand ooit de Polen kwalijk genomen voor de holocaust. Maar met de huidige mentaliteit is het land zich niet populair aan het maken.

jimb

Avatar

al geen vertrouwen sinds het casting nieuws naar buiten is gebracht, jammer dat er geen Han Solo in deze film zit :P.

Hoop wel dat het goed gaat komen.

NieuwsFilm

meest populair