'Game of Thrones'-bedenkers maken 'Star Wars'-filmreeks

'Game of Thrones'-bedenkers maken 'Star Wars'-filmreeks

Hoeveel films is nog niet zeker.

Mocht je erop hopen dat er ooit meerdere Star Wars-films per jaar vrijgegeven worden, dan lijkt het erop dat je blij kan zijn met dit nieuws. Game of Thrones-showrunners David Benioff en D.B. Weiss hebben bij Lucasfilm en Disney getekend om een nieuwe filmreeks te ontwikkelen. Deze zal helemaal los staan van de Skywalker-saga en ook de trilogie waar Rian Johnson aan werkt.

Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy is zeer blij met het nieuws: "David en Dan behoren tot de beste verhalenvertellers van dit moment. De manier waarop ze kunnen werken met complexe personages, diepgaande verhalen en een rijke mythologie is zeer vernieuwend en zal Star Wars in richtingen brengen die mij nu al enthousiast maken."

Het zal voorlopig nog wel even duren voordat er een Star Wars-film van het duo uitkomt. Eerst werken ze aan het achtste seizoen van Game of Thrones, dat volgend jaar pas uit zal komen. Daarnaast werken ze aan de HBO-serie Confederate. Vermoedelijk is het eerste moment waarop we een film van hen te zien kunnen krijgen, pas in 2019.



NieuwsFilm

meest populair