Laaiend enthousiaste recensies 'Black Panther'

Laaiend enthousiaste recensies 'Black Panther'

En hoe lang duurt de film?

Nog een paar dagen en dan draait Black Panther in de bioscoop. Vandaag zijn dan ook de eerste recensies vrijgegeven en we horen dat het een van de langste MCU-films tot nu toe wordt. Regisseur Ryan Coogler heeft 134 minuten nodig om het verhaal van de Black Panther (Chadwick Boseman) te vertellen.

Variety
"Black Panther is een radicaal andere comicfilm, eentje met een trotse Afrocentrische twist, waarbij een bijna geheel zwarte cast de hoofdrollen speelt en de Verenigde Staten bijna geheel genegeerd worden en de focus juist ligt op de fictieve natie Wakanda. En raad eens: alles wat Black Panther van voorgaande Marvel-films onderscheidt, werkt in het voordeel van deze standalone film."

The Wrap
"Maar als Black Panther werkt, is het opwindend levendig. Dat komt door de oogverblindende kleuren van de levendige kostuums, ontworpen door Ruth E. Carter - in Wakanda stralen de Basotho-dekens krachtvelen uit - of de eclectische en levendige muzikale keuzes; de muziek van Ludwig Göransson wisselt soepel tussen Europese strijkers en Afrikaanse percussie."

The Hollywood Reporter
"Met sterke timing, neemt Marvel zijn superhelden een richting op die het nooit eerder insloeg en dat werkt alleen maar in het voordeel van Black Panther. Er is geen vergissen mogelijk: je bevindt je duidelijk in het MCU, maar dit deel neemt je mee naar een plek die je nog nooit gezien hebt: een verborgen wereld in Afrika, gedefinieerd door koninklijke tradities en technische wonderen."

IGN
"Black Panther levert als avonturenfilm, als politiek statement en een viering van cultuur. De film weet zijn wat langzame start snel af te schudden en doet dat door een memorabele cast van personages die het opneemt tegen een van de beste Marvel-schurken van het afgelopen decennium."

Empire Online
"Net als voorganger Taika Waititi, weet Ryan Coogler een mooie twist te geven aan het Marvel-universum, met een Afrikaans extravaganza dat zeer intens is en net zoveel uitdaagt als dat het opwindt."



NieuwsFilm

meest populair