Zeer enthousiaste eerste reacties 'Annihilation'

Nu al een sci-fi klassieker.

Alex Garlands Annihilation moet nog op Netflix komen te staan, maar in de Verenigde Staten vinden al de eerste screenings plaats voor critici. En die zijn laaiend enthousiast over de verfilming van het gelijknamige boek van Jeff VanderMeer. Die schreef de Southern Reach-trilogie en deze nieuwe film van Garland is gebaseerd op het eerste van de delen. Het lijkt erop dat Garland wederom een sterke film heeft gemaakt.

Annihilation draait om een bioloog, gespeeld door Natalie Portman, die een mysterieuze milieuramp moet onderzoeken. Daar is een bizar fenomeen aan de gang, dat The Shimmer genoemd wordt. Naast Portman zijn er ook andere leden bij de wetenschappelijke expeditie: Tessa Thompson, Gina Rodriguez, Jennifer Jason Leigh en Tuva Novotny. Ook is Oscar Isaac in de film te zien als echtgenoot van Portman, wiens eigen mislukte expeditie de aanleiding voor de nieuwe vormt.

In de Verenigde Staten zal de film gewoon in de bioscopen draaien, hier in Nederland is hij vanaf 22 februari op Netflix te streamen. Hieronder de zeer positieve reacties.






NieuwsFilm

meest populair