Blu-ray

Blu-ray review 'The LEGO Ninjago Movie' - Garmadonnn!!

De derde LEGO-film is dit keer voor de jongere fans.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 17:10 in Blu-ray
Regie: Charlie Bean, Paul Fisher, Bob Logan | Cast (stemmen): Jackie Chan (Master Wu/Mr. Liu), Dave Franco (Lloyd), Fred Armisen (Cole), Kumail Nanjiani (Jay), Michael Peña (Kai), Abbi Jacobson (Nya), Zach Woods (Zane), Justin Theroux (Garmadon), Kaan Guldur (Kid), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Bioscooprelease: 27.09.2017 | Recensie: 2 sterren

Met nog grootse plannen in het vooruitzicht verschenen verleden jaar maar liefst twee films in het LEGO-filmuniversum. De eerste ging vooral over Batman en de tweede zoomde in op de wereld van Ninjago. Waar The Batman LEGO Movie kon profiteren van de superheld, moest de Ninjago-film het hebben van de populariteit onder de jongere LEGO-fans, en misschien de fans van LEGO in het algemeen. De gok bleek echter te groot: de ontvangst was mager en de opbrengst misschien net aan voldoende om uit de kosten te komen.

In het $70 miljoen kostende The LEGO Ninjago Movie komt de jonge Lloyd, alias de Groene Ninja, samen met zijn vrienden in actie in de strijd om New Ninjago City. Lloyd en zijn vrienden zijn geheime krijgers en LEGO-meesterbouwers en onder aanvoering van de wijze en geestige Sensei Wu moeten zij Lord Garmadon verslaan. Deze kwaadaardige krijgsheer is niet alleen de meest verschrikkelijke man ooit, maar ook nog eens Lloyds vader. Tijdens een episch gevecht worden de dappere maar ongedisciplineerde ninja's gedwongen hun ego's opzij te zetten en hun krachten te bundelen.

Warner Bros. bracht The LEGO Ninjago Movie - goed voor $123,1 miljoen wereldwijd - onlangs op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de extra's.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: februari 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels Dolby Atmos (True-HD 7.1), Nederlands, Vlaams Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051889621010 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Warner Home Video

De Blu-ray schijf van The LEGO Ninjago Movie zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcases. Aan de voorkant wordt duidelijk dat er ook een Digital HD-versie is meegeleverd (via een code op de meegeleverde flyer) en op de achter staat het bonusmateriaal opgesomd.

Beeld

Zoals gewoonlijk bij animatiefilms valt er weinig te klagen over de high definition-weergave. Ook nu levert Warner Home Video een prima schijf op dit punt af. De kleuren spatten - net als de legosteentjes - van je scherm en de scherpte is optimaal, met een zeer strak beeld. Ruis of iets dergelijks is niet te ontdekken. De verrassing van het geheel is wel een beetje weg. Waar je bij het eerste deel The LEGO Movie mogelijk nog dacht dat de film echt gemaakt was van LEGO-steentjes is dit effect nu grotendeels weg. De computeranimaties zijn nog steeds van een hoog niveau, maar lijken op momenten iets minder, of minder gedetailleerd. Verder een prima uitgave.

Geluid

Warner Bros. heeft de Engelse track aangeleverd in Dolby Atmos en dat zal de liefhebber erg fijn vinden. De Dolby TrueHD 7.1 track die voor de gemiddelde Blu-ray gebruiker overblijft is er niet minder om. De surround kanalen worden volop benut met uiteenlopende geluidseffecten. Minder is dat er wel heel veel geluid is, met schreeuwende personages, het vechten, bommen en granaten, muziek en meer. Het is behoorlijk vol. En dit had gerust iets minder kunnen zijn.

Bonusmateriaal

Warner heeft de nodige extra's op de schijf gezet, met onder meer een track met audiocommentaar van regisseur Charlie Bean en andere leden van de crew. Ook zijn er previews op andere LEGO shows en de nodige muziekvideo's. Verder zijn onderstaande meest opvallende extra's te bekijken:

Team Supreme: Building Ninjago: Een aardige blik op de realisatie van de animatiefilm. Er komt vanalles voorbij in slechts zo'n 8 minuten. Zeker even kijken, maar verwacht niet te veel diepgang.

Rumble in the Bricks: Een aardige blik op hoe ze ervoor hebben gezorgd dat de LEGO-minifigs kunnen vechten, ondanks hun beperkte bewegingsvrijheid. Ook met Jackie Chan, uiteraard.

Mini Movies: Drie korte animatiefims met de titels Shark E. Shark in Which Way to the Ocean, Zane's Stand Up Promo en The Master: A 'LEGO Ninjago' Short.

Deleted Scenes: Met commentaar van de regisseur drie verwijderde scènes met de titels Animation Bridge Test, Baby Fight en Dock Scene.

Leuk, maar duidelijk minder dan de voorgangers

The LEGO Ninjago Movie weet het niveau van de Batman-versie en zeker die van het origineel niet te benaderen. Visueel is het allemaal prima, maar het pakt in zijn geheel toch te mager uit om verrassend te blijven. LEGO en Warner Bros. lijken nog niet op te geven. Zo staat The Lego Movie Sequel gepland voor februari 2019 en The Billion Brick Race moet later dat jaar verschijnen.4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Upriser

Avatar

Ik vond Garmadon bij vlagen hilarisch. Verder niet zo bijzonder idd

Chrischzz

Avatar

Wellicht de mindere van de 3 Lego films..
Toch heb ik me goed vermaakt hoor..
Blijft leuk dat de Lego reeks niet alleen humor voor kinderen bevat, maar ook zeker knipogen voor volwassenen bevat..En junior ook..

FILM BOY

Avatar

Franse titel op de cover en geen 3D Blu-ray release in Nederland: ik koop hem wel in Duitsland.

Guyon2002

Avatar

Vooral Garmadon is af en toe echt om stuk te gaan.
Maar voor mij persoonlijk was het gebruik van zo veel ''echte'' dingen (zoals de complete natuur) een gigantische afknapper.
In TLM was alles van LEGO, dit maakte die film ook een stuk leuker. Dat in TLBM gebruik werd gemaakt van ''echt'' water en rook kon ik wel mee leven maar in deze film was het echt teveel. Het grote deel van het 'LEGOgevoel' ontbreekt in deze film.
Het verhaal is verder wel prima maar ze hadden de focus meer op het team moeten leggen ipv alleen Lloyd.

nieuwslaatste nieuws

meest populair