Wakefield (2016)

What would your life be like without you?

Voyeurisme is zijn extreemste vorm met een weergaloze hoofdrol voor Bryan Cranston.
play

6,2 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
106 Min Verenigde Staten

Howard Wakefield is een advocaat uit Manhattan die na een zware dag thuis komt. Er was een probleem op het treinstation en de ruzie met zijn vrouw die hij de dag daarvoor had spookt nog steeds door zijn hoofd. Eenmaal thuis ziet Howard een wasbeer, die hij naar de zolder van zijn garage in zijn achtertuin volgt. Wegens een zenuwinstorting besluit hij op zolder te blijven. Vanaf dat moment komt Howard enkel naar buiten wanneer het nacht is, zodat hij in vrede de vuilnisbakken af kan gaan op zoek naar voedsel. Tegelijkertijd verandert Howard in een bespieder die zijn vrouw en twee dochters in het geheim observeert. Kunnen zij zonder hem verder? En hoe is deze vreemde situatie ontstaan?

Regie
Robin Swicord
Cast
Bryan Cranston, Jennifer Garner, Beverly D'Angelo, Jason O'Mara, Ian Anthony Dale, Derek Alvarado, Alexander Zale, Isaac Leyva, Pippa Bennett-Warner, Bill Timoney, Frederick Keeve, Ellery Sprayberry, Angela Taylor-Jones, Scott St. Blaze, Hal Dion, Monica Lawson, Victoria Bruno, Eliza Coleman.
Release
20.04.2017
Release NL
20.07.2017
Release DVD
20.10.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Robin Swicord | Cast : Bryan Cranston (Howard Wakefield), Jennifer Garner (Diana Wakefield), Beverly D'Angelo (Babs), Jason O'Mara (Dirk Morrisson), Ian Anthony Dale (Ben Jacobs), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2016

Howard Wakefield is een advocaat die in een buitenwijk van New York woont en er een zware werkdag op heeft zitten. Tot overmaat van ramp wordt hij in de metrorit terug geconfronteerd met een stroomstoring waarin de cynicus oververmoeid ook nog een stuk in de duisternis kan lopen. Bij thuiskomst betrapt hij een wasbeer die de trap van zijn garage oprent. Wakefield volgt het beest en dan komt hij tot het besef dat hij vanuit het raam het hele leven van zijn gezin kan observeren.

Het Amerikaanse drama Wakefield met in de hoofdrol een glansrijke Bryan Cranston, is een minutieuze exploratie van voyeurisme in de huiselijke kring. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Hitchcocks Rear Window, dat zich van een thrillerelement bedient, draait Robin Swicords tweede speelfilm om het ontleden van familiebanden. Hoe gelukkig Wakefields huwelijk voor de buitenstaander ook oogt, er zitten behoorlijk wat barstjes in en vanuit de garageruimte kan de advocaat dit feilloos ontleden.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Wakefield Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Wakefield

acties