Alles dat we nu weten over 'Solo: A Star Wars Story'

Alles dat we nu weten over 'Solo: A Star Wars Story'

Wie is wie en hoe ging het er achter de schermen aan toe?

Entertainment Weekly heeft deze week een grote special gepubliceerd over Solo: A Star Wars Story. Die is vrij groot en alomvattend en dus proberen we vandaag de belangrijkste punten voor je op een rij te zetten. Die gaan over de personages, de productie en wat we van de film zelf mogen verwachten.

Een jonge Han Solo

Han Solo (Alden Ehrenreich) is als we hem ontmoeten een idealist. Hij wil een sleutelrol spelen in de criminele onderwereld, maar is eigenlijk te vriendelijk en te goedhartig en slaagt er daarom niet in. Hij wil vooral onafhankelijk worden, respect van anderen en streeft ernaar om dat te realiseren. Ook is het personage sinds zijn tiende een weeskind en wil hij een band opbouwen met verschillende mensen, maar laat hij niemand te dichtbij komen.

Bekijk de afbeelding
Ehrenreich staat een behoorlijk grote taak te wachten die lang niet iedereen aan zou kunnen. In de voetsporen van Harrison Ford stappen. Het succes van Ehrenreich zal bepalen hoe deze Star Wars-film ontvangen word ten de geschiedenisboeken ingaat. Nu blijkt dat Ford al die tijd adviseur is geweest bij het project en meerdere keren met Ehrenreich gesproken heeft over het project. Ford heeft ook mogen mee denken over het scenario van de film en dat zijn goedkeuring gegeven.

Qi'Ra en Tobias Beckett

Ondanks dat Han een einzelgänger is, is hij niet helemaal alleen. Als Solo begint, is hij al jaren bevriend met Qi'Ra (Emilia Clarke), een zeer belangrijk persoon in zijn leven. Zij weet precies hoe ze anderen moet bewerken en hoe ze het systeem in haar voordeel kan laten werken. Kortom: een vrouw naar zijn hart en een echte femme fatal.

Bekijk de afbeelding
Dan is er nog Tobias Beckett (Woody Harrelson), die ook als een soort vaderfiguur diende. Hij is een crimineel die net als Han uit is op rijkdom en aanzien en dat denkt te behalen door een grote overval te plegen. Dat schijnt de overval op een trein te zijn die we in de trailer voorbij zagen komen. Hij werkt overigens samen met Val (Thandie Newton); zij heeft geen zin in de aanwezigheid van de idealistische Solo in het team. Ook maakt Dryden Vos (Paul Bettany) deel uit van het team van Tobias en Val. Hij is een rijk lid van de onderwereld en zou de eigenaar zijn van een extravagante club die we in de trailer voorbij zagen komt.

Bekijk de afbeelding
Lando, Chewie en L3-37

De spin-off laat ook zien hoe Han enkele belangrijke figuren uit zijn verleden leerde kennen. Daaronder vallen Chewbacca (Joonas Suotamo) en ook Lando Calrissian (Donald Glover). Interessant is dat Han en Chewie in eerste instantie bepaald geen vrienden zullen zijn, maar gaandeweg wel worden. En wat Lando en Han betreft is er sprake van een complexe relatie waar we in mei meer over leren.

Bekijk de afbeelding
Mooi is dat Ford niet de enige is die achter de schermen heeft helpen meedenken. Ook Billy Dee Williams was er voor Donald Glover om ervoor te zorgen dat hij perfect in de huid van Lando kon kruipen. Maar ook deze Lando is anders: veel meer over the top en echt een figuur die zichzelf wil bewijzen. Maar hij houdt - in tegenstelling tot Han - van regels en kan die makkelijk gebruiken om te krijgen wat hij wil.

We kennen allemaal R2-D2, C-3PO, BB-8 en K-2SO. Robots behoren tot de belangrijkste en meest iconische personages uit de franchise. Aan Phoebe Waller-Bridge de taak om de eerste vrouwelijke robot te spelen met een hoofdrol in de franchise: L3-37. Zij is anders dan haar voorgangers en vooral omdat ze aan zichzelf werkt. Ze zoekt altijd naar nieuwe onderdelen om aan zichzelf toe te voegen en heeft een absurd soort humor. Daarmee past ze ook goed bij Lando, want ze behoort bij hem.

Bekijk de afbeelding
Merkbare aanwezigheid voorgangers Ron Howard

Ron Howard vertelde dat Phil Lord en Chris Miller een duidelijke aanwezigheid hebben in de film. Hun werk zou zeer sterk te zien zijn, alleen al omdat zij alle castingkeuzes gemaakt hebben. Overigens stelt Kathleen Kennedy ook dat de breuk goed verliep en dat er sprake was van wederzijdse acceptatie hiervan.

Bekijk de afbeelding
Grappig om te lezen is verder dat Howard juist even geen zin had om films te regisseren en zich wilde richten op productiebedrijf Imagine. Maar Howard is goede vrienden met Kennedy en kende ook Alli Shearmur goed. Gesprekken met die twee zorgen dat hij uiteindelijk besloot de film toch maar af te komen maken.

Vanaf 24 mei 2018 in de bioscoop!

NieuwsFilm

meest populair