Algemeen

Internet-trollen saboteren IMDb-cijfer 'Black Panther'

Maar waarom?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 06:00 in Algemeen
Even geleden werd duidelijk dat er een groep "online trollen" het gemunt hebben op de Marvel-film Black Panther. De DC-fans gaven via Facebook aan er alles aan te willen doen om het succes van Black Panther negatief te beïnvloeden om ervoor zorgen dat de film een negatieve publieksscore krijgt op Rotten Tomatoes. Nu blijkt dat juist de score op de IMDb wordt aangepakt.

Waar de score op Rotten Tomatoes op dit moment op een krachtige 97 procent staat met een 8.2 als gemiddelde beoordeling, komt de superheldenfilm van Ryan Coogler (Fruitvale Station, Creed) niet verder dan een 6,6 op de IMDb, na een dikke 10 duizend stemmen. En dat is opvallend. Naast enkele test- en de reguliere persvertoningen en de officiële première eind januari heeft de film in nog geen bioscoop gedraaid. Pas vanaf vandaag en vooral morgen zal de film gaan draaien voor het gewone publiek.


Het lijkt er dus verdacht veel op dat de score op de IMDb onderdeel is van de terreur van de internet-trollen. De publieksscore op Rotten Tomatoes verschijnt ergens aankomende dagen. Al zo'n 40 duizend mensen hebben al gestemd. Over waar de terreur vandaan komt, wordt wisselend gedacht. Naast de DC-fans worden ook "Alt-right" groepen (extreem rechts) in verband gebracht. Ze zouden er niet bepaald blij mee zijn dat de film grotendeels bestaat uit acteurs met een andere huidskleur...

Het gedoe lijkt een Box Office succes niet in de weg te staan. Er wordt een Noord-Amerikaanse vierdaagse weekendscore verwacht van maar liefst $165 miljoen. Overigens wilden Chadwick Boseman en zijn collega-acteurs wel even reageren op de intenties van de tegenstanders:31 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

rubikon

Avatar

Wat een hoop zielige mensen op de wereld.

Robbepost

Avatar

Ik denk dat Zack Snyder een 10 geeft.

SeanDeNiro

Avatar

Ik denk dat dit niet meer dan een zesje zal zijn. En een zwarte film, voor en door zwart, roept natuurlijk weerstand op. Draai het eens om: stel dat ze White Panther met louter blanke acteurs zouden uitbrengen: de pleuris zou uitbreken.

GreenHornet

Avatar

IMDB score neem ik nooit serieus

GreenHornet

Avatar

niemand durft kritisch te zijn over deze film, bang dat ze een zwarte beweging achter ze aan krijgen.

GreenHornet

Avatar

ben je als blanke reviewer kritisch dan ben je al racistisch.

kaedir

Avatar

Zelfde als een film een 10 geven voordat die uit is, niks om je druk over te maken.

Een film met donkere mensen brengt helemaal niks met zich mee het gaat of een leuke of een mindere leuke film zijn alleen dat.

Ereptile

Avatar

Zo jammer dat er weer gerefereerd wordt naar huidskleur. Black Panther is nou eenmaal Afrikaans. De hele film speelt zich af in Afrika. Daar zijn mensen nou eenmaal donker van huidskleur. Dat zou geen reden mogen zijn om een film goed of slecht te vinden.

Ik ga deze film uiteraard wel zien :D

Nature

Avatar

Dit soort hacks ga je meer zien denk ik.

benjamin

Avatar

Gewoon dus weer een bewijs dat er zielige mensen rondlopen op deze wereld en dat publieksscores op sites als IMDb of RT met een korrel zout moeten genomen worden.

Lord Bono

Avatar

En mensen maar zeggen dat dit bij Star Wars niet kon! Zie hier wat een kleine groep kan doen met de "ratings" van een film.

Geranimous

Avatar

@ SeanDeNiro

Zoals altijd zeg je weer iets onzinnigs. Voor en door zwart? Waar heb jij het in hemelsnaam over? De film is helemaal niet voor zwarte mensen Waarom denken mensen toch altijd dat een film met een overwegend zwarte cast alleen voor zwarte mensen is? Gezien de verwachtingen qua opbrengst is het duidelijk dat niet alleen maar zwarte mensen naar deze film gaan.

En de meeste superhelden films hebben een overwegend blanke cast, en de pleuris is nog nooit uitgebroken. Je weet totaal niet waar je over praat.

Nim84

Avatar

@Greenhornet "niemand durft kritisch te zijn over deze film, bang dat ze een zwarte beweging achter ze aan krijgen."

Dus jij bent bang dat de hele blanke wereld vanwege een kritisch inhoudelijk opmerking een zwarte beweging achter zich aankrijgt?

Kan het in jou wereld ook gewoon bestaan dat wat er hier gesuggereerd wordt gewoon echt het geval is. Dat er wel degelijk "online trollen" achter zitten, zeker omdat er gezien de lyrische reacties weinig negatief sentiment rond deze film te vinden is.

"ben je als blanke reviewer kritisch dan ben je al racistisch."
Nogal een zielige reactie, is het echt zo erg? Of is het iets wat vooral wordt uitvergroot door ipv kritisch naar de samenleving als geheel (lees: als GEHEEL) te kijken en op te merken dat wat hierboven staat eigenlijk helemaal niet zo gek is.

@SeanDeNiro "Draai het eens om: stel dat ze White Panther met louter blanke acteurs zouden uitbrengen: de pleuris zou uitbreken." - Je bedoelt om de normale situatie? Waarom denk je dat de film niet meer dan een zesje zal zijn? Omdat het een film is waar zwarte acteurs in spelen? Voor en door zwart? Onbegrijpelijke reactie!

Nim84

Avatar

Het grappige is dat de reacties van GreenHornet en SeanDeNiro eigenlijk al genoeg prijs geeft. Deze twee lui bewijzen tonen de realiteit wat dit stuk hierboven weergeeft kennelijk meer klopt. Ik zeg daarmee niet dat zij zelf aan zoiets mee zouden doen, maar het geeft wel aan welk sentiment er is.

Inhoudelijk kritisch zijn over Black Panther, helemaal prima! Geef de film 1 ster als het dat verdient. De vraag is of lui als SeanDeNiro of GreenHornet een film 'voor en door zwart' ook 5 sterren zullen geven als deze dit verdient. Ik betwijfel. En daarmee bewijzen zij meteen het punt wat tegenstanders van dit soort reacties al duidelijk zeggen...

(Ik heb jullie nooit racistisch genoemd, die reactie kan je dus nu al niet geven)

Robbepost

Avatar

En toch denk ik dat Zack Snyder een 10 geeft uit rancune naar het DCEU.

JIGSAW8

Avatar

Wtf jongens het gaat om het verhaal, de beelden, de actie, de omgeving en de humor in de film. Niet om of het zwarte of blanke acteurs zijn just wtf

Master Of Films

Avatar

IMDb score zijn niet "betrouwbaar". Dan nog is een 6,6 nog steeds een voldoende in my book. En dan nog ook in perspectief houden.

The Shawshank Redemption heeft een 9,3/10
van totaal 1.913.201 stemmers.
Black Panter heeft nu 6,6/10 van 12.476 stemmers.
Kod Adi K.O.Z. heeft nu 1,6/10 van 25.960 stemmers.

Het lijkt mij erg voorbarig om te zeggen dat hier internet trollen achter zitten. Only time will tell.

P.s. Cinemascore is veel betrouwbaarder.

Robbepost "En toch denk ik dat Zack Snyder een 10 geeft uit rancune naar het DCEU."
ja dag, en Suicide Squad een 2 geven. Hoe durf je. Met de #MeTooPlease beweging in de achterliggende gedachte verdient Margot Robbie als Harley een hoge g**l als boter waardering.

Frietgezicht

Avatar

^ JIGSAW, daar gaat het wel in de media heel erg om door de zwarte medemens. Logisch dus dat het hier dan ook er op een gegeven moment mensen over beginnen.

Zie ze laatst bij Jinek ook weer zitten om te praten over een film met bijna alleen maar zwarte acteurs erin. Je kunt het niet ontwijken dat een groot deel graag hun eigenwaarde omhoog krikt door zo'n film.

Ik denk dat SeanDeNiro en GreenHornet het gedoe eromheen zat zijn maar hun bewoordingen niet helemaal goed uit de verf komen.

Master Of Films

Avatar

^die zijn sowieso al niet enorm PC. :P
Diverse mensen en diverse wensen, dat is nou eenmaal zo.
Sommigen blijven dan ook nog vast zitten in hun eigen stramien. Ach ja je kan niet iedereen tevreden houden met Nutella ;)

tariegb

Avatar

wat een gedoe van al die blanke mensen om een film.
alsof alle films normaal gesproken met blanke acteurs zijn.
ooooh, wacht even, geen spotlight? achter aansluiten dan maar.

Master Of Films

Avatar

tariegb " wat een gedoe van al die blanke mensen om een film."
Hoe weet jij of deze mensen blank zijn. :P

Robbepost

Avatar

Wat denken jullie dat Zack Snyder voor punt geeft aan Black Panther?
(volgens actuele berichtgeving is hij een blanke ex-DCEU regisseur)

Uiteraard staat mijn waardering van 2 punten (waarvan 1 punt voor Margot Robbie) voor Suicide Squad daar los van :)

Master Of Films

Avatar

Komop Robbepost. De manier waarop Harley al bukt voor camera maakt de film Suicide Squad al een 11 waard. plot is niet belangrijk, anders hadden we echt kunnen genieten van JC's Smurfen in Space.

Ook niet te vergeten die onvergetelijke bijrol van Slipknot. Wel een Oscar voor beste bijrol waard vind je niet.

Kijkt U even mee

Master Of Films

Avatar

SeanDeNiro "Draai het eens om: stel dat ze White Panther met louter blanke acteurs zouden uitbrengen: de pleuris zou uitbreken."
O.K. jij je zin. Hier is de White Panther, zo wit als het maar kan. Happy now.

Dirk Diggler

Avatar

Patatjecurryspeciaalmetuitjes "Zie ze laatst bij Jinek ook weer zitten om te praten over een film met bijna alleen maar zwarte acteurs erin. Je kunt het niet ontwijken dat een groot deel graag hun eigenwaarde omhoog krikt door zo'n film."

Imanuelle Grives zei wel aan het eind van het gesprek bij Jinek (over BP) dat het gewoon een aktiefilm is, waarin toevallig vnl. zwarte acteurs in meespelen, en totaal niet maatschappijkritisch overkomt.

Dat er Afrikaanse invloeden in de film zitten is niet te vermijden en daarmee ook logisch dat de zwarte bevolking dit tof vind en zichzelf ermee kan identificeren (roots komen uiteindelijk toch uit Afrika). Zowel (extreem) links als (extreem) rechts maken weer misbruik van deze film, dit is iets wat ik bij Moonlight minder heb gezien.

Artificialis

Avatar

Zodra de film is uitgekomen zullen nog honderdduizenden filmliefhebbers hun stem op IMDB gaan uitbrengen. Als zij de film goed vinden stijgt het cijfer vanzelf wel weer met volle vaart omhoog. Zoals altijd bij Marvel staan mijn verwachtingen nog torenhoog.

Robbepost

Avatar

Ok MOF die scene heeft me overtuigd. Een 3 voor Suicide Squad!

Wat denk jij dat Zack Snyder voor cijfer geeft aan BP?

Master Of Films

Avatar

Aangezien Zack Snyder blank is lijkt mij dat heel gevaarlijk om voor hem te spreken. Ik zal hierdoor wel moeten distantiëren van de vraag.

Gigan72

Avatar

IMDB,RT en wat voor Score dan ook het interesseert me niet zo veel.
Het gaat er om wat ik er van vindt en of ik hem goed of leuk vindt.
Dan is die voor mij geslaagd.

Robbepost

Avatar

Ok..... jammer

En als het Zackeria Snyder (dikke afro-amerikaanse rancuneuze ex DCEU regisseuze) zou zijn? Een 10?

Hancock

Avatar

Pff whahaha wat een domme reactie van die SeanDeNiro!!!

Gewoon lekker kijken naar de nieuwe marvel wat dit keer in "Wakanda" afrika afspeelt. En of je de film goed of slecht vindt is jouw persoonlijke mening . Staat totaal los van huidskleur haha !

En die trollen zijn te zielig voor worden.

nieuwslaatste nieuws

meest populair