Internet-trollen saboteren IMDb-cijfer 'Black Panther'

Internet-trollen saboteren IMDb-cijfer 'Black Panther'

Maar waarom?

Even geleden werd duidelijk dat er een groep "online trollen" het gemunt hebben op de Marvel-film Black Panther. De DC-fans gaven via Facebook aan er alles aan te willen doen om het succes van Black Panther negatief te beïnvloeden om ervoor zorgen dat de film een negatieve publieksscore krijgt op Rotten Tomatoes. Nu blijkt dat juist de score op de IMDb wordt aangepakt.

Waar de score op Rotten Tomatoes op dit moment op een krachtige 97 procent staat met een 8.2 als gemiddelde beoordeling, komt de superheldenfilm van Ryan Coogler (Fruitvale Station, Creed) niet verder dan een 6,6 op de IMDb, na een dikke 10 duizend stemmen. En dat is opvallend. Naast enkele test- en de reguliere persvertoningen en de officiële première eind januari heeft de film in nog geen bioscoop gedraaid. Pas vanaf vandaag en vooral morgen zal de film gaan draaien voor het gewone publiek.


Het lijkt er dus verdacht veel op dat de score op de IMDb onderdeel is van de terreur van de internet-trollen. De publieksscore op Rotten Tomatoes verschijnt ergens aankomende dagen. Al zo'n 40 duizend mensen hebben al gestemd. Over waar de terreur vandaan komt, wordt wisselend gedacht. Naast de DC-fans worden ook "Alt-right" groepen (extreem rechts) in verband gebracht. Ze zouden er niet bepaald blij mee zijn dat de film grotendeels bestaat uit acteurs met een andere huidskleur...

Het gedoe lijkt een Box Office succes niet in de weg te staan. Er wordt een Noord-Amerikaanse vierdaagse weekendscore verwacht van maar liefst $165 miljoen. Overigens wilden Chadwick Boseman en zijn collega-acteurs wel even reageren op de intenties van de tegenstanders:



NieuwsFilm

meest populair