Waarom de Millennium Falcon zo anders is in 'Solo: A Star Wars Story'

Waarom de Millennium Falcon zo anders is in 'Solo: A Star Wars Story'

En Jon Favreau wordt een alien.

Eerder deze maand verschenen dat eindelijk de eerste beelden uit Solo: A Star Wars Story en deze onthulde ook Han Solo's zo geliefde ruimteschip Millennium Falcon. Deze zag er niet alleen nieuwer, maar ook flink anders uit - vooral door de spitsere snuit. Ook is bekend geworden dat we Jon Favreau te horen krijgen in de Star Wars-film.

Via merchandise wordt nu duidelijk waarom die voorkant zo is. En dit is mogelijk een spoiler. Het lijkt erop dat de voorkant een soort van voertuig herbergt. Als deze zich loskoppelt van de Millennium Falcon dan krijgt de Falcon de vorm zoals we deze kennen uit de sagafilms. Zowel Hasbro als LEGO speelgoedversies zouden dit verraden. De Millennium Falcon in de trailer / film van Ron Howard is een stuk langer.


In Solo: A Star Wars Story is het schip overigens nog niet van Han Solo (Alden Ehrenreich), maar van Lando Calrissian (Donald Glover). Als Solo wel het schip in zijn bezit krijgt, dan verandert ook het uiterlijk van een glimmend schip naar de roestige Falcon die we kennen. Dit om niet al te veel op te vallen als ruimtesmokkelaar.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding
Overigens krijgen we in Solo: A Star Wars Story ook de stem te horen van acteur/regisseur Jon Favreau. Regisseur Howard maakte via Twitter bekend dat Favreau's stem wordt gebruikt voor "een belangrijk buitenaards wezen."


Ook met onder meer de personages Qi'Ra (Emilia Clarke), Chewbacca (Joonas Suotamo), Tobias Beckett (Woody Harrelson) en de droid L3-37, een motion capture rol van actrice Phoebe Waller-Bridge, verschijnt Solo vanaf 23 mei in de Nederlandse bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair