J.J. Abrams over 'The Last Jedi'-haters en impact op 'Star Wars IX'

Hij weet het, maar doet er niets mee...

Zijn Star Wars: The Force Awakens uit 2015 kreeg na verschijning flink wat kritiek en nu zal hij om moeten gaan met al het gedoe rond Star Wars: The Last Jedi. J.J. Abrams regisseert namelijk Star Wars: Episode IX. Hij sprak met IndieWire over al die kritische Star Wars-fans.

Als eerste wuift het de fans weg die zich druk maken over de te hoge aanwezigheid van vrouwelijke personages in de films: "Star Wars is een enorm universum en je kunt er alles in vinden. Als je je bedreigd voelt door vrouwen, dan vind je een vijand in Star Wars." En: "Iedereen die een probleem wil hebben, kan deze vinden. Daar lijkt het internet voor gemaakt."

En dan over de impact van de kritiek op Star Wars IX: "Op geen enkele manier. Ik zou er veel over willen zeggen, maar het is te vroeg om iets over deel negen te zeggen... Ik zal zeggen dat het verhaal van Rey en Poe en Finn en Kylo Ren - als je goed kijkt dan zijn dit drie mannen en een vrouw - verdergaat op een manier waar ik enorm enthousiast over ben. Ik wil dat mensen dit krijgen te zien."

Hij sluit nog af met een woord over hoe hij denkt over alle meningen van de fans: "Ik denk dat iedereen zijn mening heeft. Iets dat ik al vroeg merkte in de Star Wars-wereld is dat je te maken krijgt met een enorm gepassioneerde en uitgesproken fanbase, en ze hebben allemaal een erg specifieke mening."

IX staat gepland voor eind 2019.



NieuwsFilm

meest populair