Algemeen

Sterk ontvangen 'Annihilation' vanaf 12 maart op Netflix

Mindfuck!

door Bram de Groot om 06:00 in Algemeen
Eerder deze maand verschenen al een aantal zeer enthousiaste eerste reacties op de film Annihilation, van regisseur Alex Garland (Ex Machina) en in Nederland enkel te zien op Netflix. Ondertussen zijn de eerste recensies online verschenen en is ook de verschijningsdatum voor Nederland bekend:

De sci-fi film, gebaseerd op de succesvolle 'Southern Reach'-trilogie van Jeff VanderMeer, met namen als Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson, Gina Rodriguez en Oscar Isaac staat voorlopig op 90% op Rotten Tomatoes, na 52 recensies en met een 8,1 als gemiddelde beoordeling. Hieronder vijf passages uit recensies van toonaangevende sites:

Entertainment Weekly
"Een weelderig, schitterend zenuwslopend visueel feest doordrongen met verdiende jump scares en een echte metafysische kracht."

Village Voice
"'Ben raarder!' schreeuw ik regelmatig naar het scherm. Maar dat gezegd hebbende, studio horrorfilms met Oscarwinnaars zijn zelden zo raar."

TheWrap
"Annihilation is er om je avondje film door elkaar te schudden op een zo breinbrekende manier als mogelijk, maar zonder af te zien van de geneugten van ambitieus sci-fi entertainment."

Hollywood Reporter
"Annihilation is een woeste, wilde, op vrouwen gerichte update van angstaanjagende monsterklassiekers als The Thing en Alien."

Rolling Stone
"De verkwikkende hersenkraker van Alex Garland heeft de moed van zijn eigen ambiguïteit. Je werkt de antwoorden uit in je eigen hoofd, in je eigen tijd, in je eigen dromen, waar de beste sci-fi puzzels dingen achterlaten. Maak je klaar om door elkaar te worden geschud."


In Annihilation gaat Lena (Natalie Portman), een bioloog en voormalig soldaat, op missie om uit te zoeken wat er is gebeurd met haar man in Area X, een sinister gebied dat zich uitstrekt over de Amerikaanse kust. Wanneer zij en haar team het gebied betreden, ontdekken ze een wereld van muterend flora en fauna, even gevaarlijk als mooi, dat zowel hun leven als geestelijke gezondheid bedreigt.

Hieronder de Nederlandse Netflix-poster en met dank aan aspers een preview van 7 minuten:

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Djipko

Avatar

de film leek me niet zo interessant. 12 maart maar eens afwachten dan

McGraig

Avatar

Hij wordt lang niet overal goed ontvangen. In de recensies die ik tot op heden las juist matig tot redelijk.

aspers

Avatar

Via PlayStation is er een 7 minuten durende preview:
https://www.youtube.com/watch?v=gqSqm_w4Yj0

Master Of Films

Avatar

McGraig "Hij wordt lang niet overal goed ontvangen. In de recensies die ik tot op heden las juist matig tot redelijk."
Dan zou ik toch maar Rotten Tomatoes gaan. Hier zijn de cijfers:

90% (Fresh)
Average Rating: 7.8/10
Reviews Counted: 89
Fresh: 80
Rotten: 9

Niet je noemt matig tot redelijk als het gaat om recensies.

Raki-Pure

Avatar

Predator meets Avatar ?

ThomasOMalley

Avatar

Als je niet houdt van een slowburn sci-fi waar je een beetje bij moet nadenken verwacht ik niet dat dit jouw film is (op basis van de feedback van huidige online reviews).
Voor dat groepje mensen maakt Ridley Scott vast nog wel een paar Alien-films.

[Niet dat ik zonder 'm gezien te hebben wil beweren dat dit een fantastische film is, maar de huidige kritiek van recensenten is voor mij zeer overkomelijk en in sommige gevallen juist aanmoedigend.]

benjamin

Avatar

ThomasOMalley "Als je niet houdt van een slowburn sci-fi waar je een beetje bij moet nadenken verwacht ik niet dat dit jouw film is (op basis van de feedback van huidige online reviews)."
En ik heb een vermoeden dat we dat zullen merken aan de CinemaScore.

Sunspot

Avatar

Waarom! Dit wil ik juist in de bios zien, sowieso met dit soort films.

benjamin

Avatar

En dus niet geheel onverwacht "slechts" een C als CinemaScore.

Goov25

Avatar

Ben raarder?

NieuwsFilm