Sterk ontvangen 'Annihilation' vanaf 12 maart op Netflix

Sterk ontvangen 'Annihilation' vanaf 12 maart op Netflix

Mindfuck!

Eerder deze maand verschenen al een aantal zeer enthousiaste eerste reacties op de film Annihilation, van regisseur Alex Garland (Ex Machina) en in Nederland enkel te zien op Netflix. Ondertussen zijn de eerste recensies online verschenen en is ook de verschijningsdatum voor Nederland bekend:

De sci-fi film, gebaseerd op de succesvolle 'Southern Reach'-trilogie van Jeff VanderMeer, met namen als Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson, Gina Rodriguez en Oscar Isaac staat voorlopig op 90% op Rotten Tomatoes, na 52 recensies en met een 8,1 als gemiddelde beoordeling. Hieronder vijf passages uit recensies van toonaangevende sites:

Entertainment Weekly
"Een weelderig, schitterend zenuwslopend visueel feest doordrongen met verdiende jump scares en een echte metafysische kracht."

Village Voice
"'Ben raarder!' schreeuw ik regelmatig naar het scherm. Maar dat gezegd hebbende, studio horrorfilms met Oscarwinnaars zijn zelden zo raar."

TheWrap
"Annihilation is er om je avondje film door elkaar te schudden op een zo breinbrekende manier als mogelijk, maar zonder af te zien van de geneugten van ambitieus sci-fi entertainment."

Hollywood Reporter
"Annihilation is een woeste, wilde, op vrouwen gerichte update van angstaanjagende monsterklassiekers als The Thing en Alien."

Rolling Stone
"De verkwikkende hersenkraker van Alex Garland heeft de moed van zijn eigen ambiguïteit. Je werkt de antwoorden uit in je eigen hoofd, in je eigen tijd, in je eigen dromen, waar de beste sci-fi puzzels dingen achterlaten. Maak je klaar om door elkaar te worden geschud."


In Annihilation gaat Lena (Natalie Portman), een bioloog en voormalig soldaat, op missie om uit te zoeken wat er is gebeurd met haar man in Area X, een sinister gebied dat zich uitstrekt over de Amerikaanse kust. Wanneer zij en haar team het gebied betreden, ontdekken ze een wereld van muterend flora en fauna, even gevaarlijk als mooi, dat zowel hun leven als geestelijke gezondheid bedreigt.

Hieronder de Nederlandse Netflix-poster en met dank aan aspers een preview van 7 minuten:



Bekijk de afbeelding


NieuwsFilm

meest populair