Algemeen

Werk aan 'Warcraft'-vervolg ligt stil

En of die film er ooit komt lijkt onzeker.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 13:05 in Algemeen
Regisseur Duncan Jones weet niet of er ooit een tweede Warcraft-film komt. Legendary Pictures bracht de populaire MMORPG in 2016 naar het witte doek. De gedachte was er een nieuwe Lord of the Rings van te maken, maar die poging mislukte ondanks de vele miljoenen spelers. Dat wellicht rooal omdat de film er moeite mee had de personages diepgang te geven, mede doordat er zo'n grote en complexe wereld geïntroduceerd moest worden.

De site JoBlo sprak met Jones over de mogelijkheid een nieuwe film te maken. Dat zou hij wel willen, maar er is niets in ontwikkeling. Dat vooral omdat de eerste film met een budget van 160 miljoen dollar wereldwijd slechts 390 miljoen dollar opbracht. Dat was vermoedelijk niet genoeg om winstgevend te zijn, vooral omdat in de VS slechts 50 miljoen dollar verdiend werd.

Allereerst vertelde Jones over het verschil tussen de kritische ontvangst en die van de fans. "Nou, ik geloof dat bij deze film de ontvangst door fans en critici wel het meest uiteen loopt. Dat is heel gek om te zien. En natuurlijk is er het financiële verhaal in de VS, dat niet was wat had gemoeten, maar het deed het internationaal zo goed. En dat maakt dit een uniek, heel uniek geval. Niemand weet zeker of er ooit een vervolg zal komen. En ik denk dat niemand op dit moment klaar is om gewoon de trekker over te halen. Het is voor studio's vooral makkelijk om nee te zeggen tegen dingen, maar om ja te zeggen - dat vereist iets anders. Je wordt niet ontslagen als je nee zegt. Wel als je ja zegt. En aan een Warcraft-vervolg, durft niemand de vingers te branden. Wellicht dat op een gegeven moment iemand zegt, dat aangezien we zoveel verdienden in China, er best een nieuw vervolg mag komen. Ik wacht er in elk geval op."

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

BlackPowerWolf

Avatar

Ik vond het eigenlijk toch best een vette film als ik eerlijk ben. Oké er konden een heleboel dingen beter, maar ja ik houd gewoon van fantasy films en werelden hoe die op het scherm verschijnen. Net zoals Star Wars, niet eerdere film is goed, maar de beelden zijn echt awesome! Warcraft kon ik prima wegkijken.

EntertainmentWatcher

Avatar

Wat bedoelde je eigenlijk Jimmy?:

''Dat wellicht rooal omdat...''Sunspot

Avatar

Ik vond het ook een prima film, superstandaard ook weer grotendeels, maar toch ook wel fris op momenten.

Kom maar op met deel 2.

Tycho Nestoris

Avatar

Ik vond het een zeer zwakke film. Wellicht is het een leukere kijkervaring voor mensen die bekend zijn met de game, maar persoonlijk had ik er weinig plezier aan.

Ereptile

Avatar

Er had meer diepgang uitgehaald kunnen worden als ze het verhaal van de game wat strakker hadden gevolgd. Ook de casting van de Alliance personages (de humans) vond ik niet even sterk.

Desondanks was het een genot om alle locaties van het spel gerealiseerd zien worden op het grote scherm! Visueel is Warcraft echt prachtig! De manier waarop ze magie gebruiken, de sets die zijn gemaakt. Het gaf wel het echte Warcraft gevoel.

Een deel twee zie ik graag komen!

ThomasOMalley

Avatar

Ik moest even terugzoeken of het een 2 of een 3 was, maar heb de eerste een 3 gegeven. Tja, dat was niet best.
Van de South Park aflevering heb ik overigens wel genoten.

nieuwslaatste nieuws