Werk aan 'Warcraft'-vervolg ligt stil

Werk aan 'Warcraft'-vervolg ligt stil

En of die film er ooit komt lijkt onzeker.

Regisseur Duncan Jones weet niet of er ooit een tweede Warcraft-film komt. Legendary Pictures bracht de populaire MMORPG in 2016 naar het witte doek. De gedachte was er een nieuwe Lord of the Rings van te maken, maar die poging mislukte ondanks de vele miljoenen spelers. Dat wellicht rooal omdat de film er moeite mee had de personages diepgang te geven, mede doordat er zo'n grote en complexe wereld geïntroduceerd moest worden.

De site JoBlo sprak met Jones over de mogelijkheid een nieuwe film te maken. Dat zou hij wel willen, maar er is niets in ontwikkeling. Dat vooral omdat de eerste film met een budget van 160 miljoen dollar wereldwijd slechts 390 miljoen dollar opbracht. Dat was vermoedelijk niet genoeg om winstgevend te zijn, vooral omdat in de VS slechts 50 miljoen dollar verdiend werd.

Allereerst vertelde Jones over het verschil tussen de kritische ontvangst en die van de fans. "Nou, ik geloof dat bij deze film de ontvangst door fans en critici wel het meest uiteen loopt. Dat is heel gek om te zien. En natuurlijk is er het financiële verhaal in de VS, dat niet was wat had gemoeten, maar het deed het internationaal zo goed. En dat maakt dit een uniek, heel uniek geval. Niemand weet zeker of er ooit een vervolg zal komen. En ik denk dat niemand op dit moment klaar is om gewoon de trekker over te halen. Het is voor studio's vooral makkelijk om nee te zeggen tegen dingen, maar om ja te zeggen - dat vereist iets anders. Je wordt niet ontslagen als je nee zegt. Wel als je ja zegt. En aan een Warcraft-vervolg, durft niemand de vingers te branden. Wellicht dat op een gegeven moment iemand zegt, dat aangezien we zoveel verdienden in China, er best een nieuw vervolg mag komen. Ik wacht er in elk geval op."



NieuwsFilm

meest populair