Algemeen

Joss Whedon verlaat DC-film 'Batgirl'

Nieuwe sof voor DC filmuniversum?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 07:52 in Algemeen
De problemen rond de films gebaseerd op de strips van DC Comics blijven aanhouden. Nu is Joss Whedon (The Avengers, Avengers: Age of Ultron) vertrokken als schrijver en regisseur bij het reeds aangekondigde Batgirl.

Whedon - op 30 maart 2017 aangesteld als schrijver/regisseur - gaf een verklaring tegenover The Hollywood Reporter waarin hij zegt dat hij nog geen verhaal had voor de film rond vermoedelijk Barbara Gordons Batgirl.


"Batgirl is zo'n opwindend project, en Warner en DC zijn zulke meewerkende en ondersteunende partners, dat het maanden duurde voordat ik me realiseerde dat ik geen verhaal heb. Ik ben DC president Geoff Johns en Warner Bros. Picture Group president Toby Emmerich dankbaar en iedereen die mij zo enorm verwelkomde toen ik arriveerde, en zo begrijpend waren toen ik.... uh, is er een sexyer woord voor 'faalde'?" - Joss Whedon

Bovenstaande zal voorlopig doorgaan als de officiële verklaring. Achter de schermen wordt echter hard gewerkt aan een nieuwe opzet voor de franchise die maar moeilijk op gang komt, iets dat het recente Justice League wederom bewees. Deze film werd afgerond door Whedon, nadat de oorspronkelijke regisseur Zack Snyder vanwege familieomstandigheden de film niet kon afronden.

Recent werd Walter Hamada (The Conjuring-franchise) aangesteld als de baas van DC Films om schoon schip te maken en het DCEU een toekomst te bieden. Mocht de Batgirl-film nog binnen Hamada's plannen passen, dan zou Warner Bros. - volgens Tracking Board - op zoek gaan naar een vrouwelijke regisseur. Een nieuwe schrijver is mogelijk al gevonden. Via Twitter werd Roxane Gay, onder meer actief in de comic-wereld, uitgenodigd om haar openbare sollicitatie toe te lichten:14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Ik las ook dat hij zo aan de slag kan voor Netflix, Amazon of Apple. Om nieuw werk heeft hij niet te klagen.

23VDV23

Avatar

Ik vind Whedon een prima regisseur, maar wel lichtelijk overschat. Hij heeft dat krediet vooral te danken aan The Avengers, wat vooral de juiste film op het juiste moment was: vlak na het einde van de donkere Dark Knight trilogie iets dat lichter was. Een instant classic van het niveau The Dark Knight was het echter ook weer niet en het vervolg op The Avengers was stukken minder. Al kwam dat niet helemaal door hem, maar toch. Al met al valt het wel mee wat deze man allemaal op z'n CV heeft staan. Daar moet een geschikte vervanger voor te vinden zijn.

Master Of Films

Avatar

23VDV23 "Hij heeft dat krediet vooral te danken aan The Avengers"
Maar Whedon had toch al een goeie reputatie voor het TV publiek. Met name Buffy The Vampire Slayer en Firefly/Serenity. Ook voor de comicnerds met Astonishing X-Men. Alien fan zijn wellicht minder blij mbt Alien: Resurrection.

GreenHornet

Avatar

Netflix moet nieuw seizoen Firefly maken

23VDV23

Avatar

@Master of Film: dat zijn aardige series, maar wel series die ook in TV-land nog onder de absolute top zitten. En wat betreft films heeft hij dus eigenlijk ook maar 1 project dat écht geslaagd is. Wat ik bedoel is dat we nou niet moeten doen alsof DC met hem een wonderdokter in huis heeft.

ThomasOMalley

Avatar

Eens met 23VDV23. Eigenlijk heeft Whedon een best lelijk cv. Ik vind zelfs The Avengers echt zwaar overrated.
In alle eerlijkheid vind ik het enige leuke project waar hij een bijdrage aan heeft geleverd The Cabin in the Woods.

Ereptile

Avatar

Het blijft maar rommelen bij DC... Whedon's eerste Avenger film was gewoon super Smiley face Het bracht alle helden bij elkaar in 1 film! Age of Ultron was iets minder vond ik, maar wel een prima film.

Prince John

Avatar

+1 23VD en Thomas

Ik ga zelf gewoon snel aan de slag met een scenario en mail dan Michele Wells. Batgirl by Prince John, klinkt wel lekker.

Frietgezicht

Avatar

23VDV23 heeft gelijk maar is nog mild. Buffy? Haha wat een klote serie.

Sunspot

Avatar

Cabin in the Woods was goed inderdaad.

haha, moet gelijk denken aan Chris Hemsworth met die motor actie :D, zo droog

JIGSAW8

Avatar

Roxanne gay is gay

chefry1983

Avatar

hij verlaat gewoon het zinkende schip dat DC heet. Heel goed van hem !

Deweb

Avatar

Geen verhaal? Hoe moeilijk kan het zijn?
Gewoon mens veranderd in iemand die de misdaad bestrijd, ondertussen ontwikkelt zich een of ander figuur tot slechterik en dan gaan ze samen vechten waarbij de goodgirl wint en diens mentor het leven laat. The end.

Sunspot

Avatar

Vind het ook maar een lulverhaal, hoe kan je nou niet een verhaal klaar hebben liggen als je afgesproken hebt deze film te maken.

Of zeg dan gewoon dat je geen vertrouwen hebt in het script en het gewoon niet aandurft, niet weer wilt 'falen'.

nieuwslaatste nieuws

meest populair