Joss Whedon verlaat DC-film 'Batgirl'

Joss Whedon verlaat DC-film 'Batgirl'

Nieuwe sof voor DC filmuniversum?

De problemen rond de films gebaseerd op de strips van DC Comics blijven aanhouden. Nu is Joss Whedon (The Avengers, Avengers: Age of Ultron) vertrokken als schrijver en regisseur bij het reeds aangekondigde Batgirl.

Whedon - op 30 maart 2017 aangesteld als schrijver/regisseur - gaf een verklaring tegenover The Hollywood Reporter waarin hij zegt dat hij nog geen verhaal had voor de film rond vermoedelijk Barbara Gordons Batgirl.


Bekijk de afbeelding"Batgirl is zo'n opwindend project, en Warner en DC zijn zulke meewerkende en ondersteunende partners, dat het maanden duurde voordat ik me realiseerde dat ik geen verhaal heb. Ik ben DC president Geoff Johns en Warner Bros. Picture Group president Toby Emmerich dankbaar en iedereen die mij zo enorm verwelkomde toen ik arriveerde, en zo begrijpend waren toen ik.... uh, is er een sexyer woord voor 'faalde'?" - Joss Whedon

Bovenstaande zal voorlopig doorgaan als de officiële verklaring. Achter de schermen wordt echter hard gewerkt aan een nieuwe opzet voor de franchise die maar moeilijk op gang komt, iets dat het recente Justice League wederom bewees. Deze film werd afgerond door Whedon, nadat de oorspronkelijke regisseur Zack Snyder vanwege familieomstandigheden de film niet kon afronden.

Recent werd Walter Hamada (The Conjuring-franchise) aangesteld als de baas van DC Films om schoon schip te maken en het DCEU een toekomst te bieden. Mocht de Batgirl-film nog binnen Hamada's plannen passen, dan zou Warner Bros. - volgens Tracking Board - op zoek gaan naar een vrouwelijke regisseur. Een nieuwe schrijver is mogelijk al gevonden. Via Twitter werd Roxane Gay, onder meer actief in de comic-wereld, uitgenodigd om haar openbare sollicitatie toe te lichten:



NieuwsFilm

meest populair