Eerste recensies 'Mute' - nu te zien op Netflix

De nieuwe film van Duncan Jones, regisseur van Moon en Warcraft.

Bram de Groot 24 februari 2018 09:23 in Algemeen
Na het zeer wisselend onthaalde Warcraft stortte regisseur Duncan Jones zich op Mute, de spirituele opvolger van zijn debuutfilm Moon uit 2009. De film verscheen gisteren online op Netflix en de eerste recensies stromen ondertussen het web op.

De sci-fi film met grote namen als Alexander Skarsgård, Paul Rudd en Justin Theroux staat voorlopig op een bedenkelijke 9% op Rotten Tomatoes, na 34 recensies en met een 3.9/10 als gemiddelde beoordeling. Na titels als Bright en Death Note dus opnieuw een zwak ontvangst voor een 'orginele Netflix film'. Hieronder vijf passages uit recensies:

TheWrap
"Uiteindelijk is het moeilijk om dezelfde regisseur te vinden die ons zo grondig meenam in de zorgvuldig gebrachte atmosfeer van het filosofische avontuur Moon."

The Hollywood Reporter
"Alle genre-toeters en bellen, hoe mooi ook, staan de onderstromen in het verhaal van verlangen en verdriet in de weg. De nogal sombere atmosfeer overweldigt de thema's liefde, ouderschap, misdaad en straf."

Screen Rant
"Mute bevindt zich in het midden van het sci-fi noir-aanbod en lijkt op een magere versie van het Blade Runner-vervolg dat vorig jaar verscheen, Blade Runner 2049. Jones werkte meerdere jaren aan het project, maar het uiteindelijke resultaat voelt als een intrigerend concept dat hij simpelweg niet volledig kon waarmaken."

LA Times
"Naar verluidt bedacht Jones jaren geleden de film. Naarmate het verhaal evolueerde en meer emotionele thema's kreeg, vond hij echter nooit de juiste balans tussen het sentimentele en de harde kant. Hoe resonant de persoonlijke inbreng mogelijk ook is, het raakt verloren in een moeras van stijlen."

Gamespot
"Het grootste mysterie is hoe Jones deze acteurs ervan heeft overtuigd om mee te doen."


Mute speelt zich af in een toekomstig, maar nog herkenbaar Berlijn. In de luide, veelal brutale stad ontmoeten we Leo, een man kan die niet praten sinds zijn ongeluk op vroege leeftijd. Hij is op zoek naar zijn verdwenen vriendin, in de donkere straten, op de waanzinnige pleinen en tussen het complete spectrum aan duistere figuren die de stad herbergt. In zijn zoektocht naar antwoorden komt hij in aanraking met Cactus Bill en Duck, twee oneerbiedige legerchirurgen die een eigen missie hebben.NieuwsFilm