Regisseur doet boekje open: 'Warcraft' was geen prioriteit

Regisseur doet boekje open: 'Warcraft' was geen prioriteit

Duncan Jones geeft standpunt Blizzard Entertainment.

Een paar dagen geleden werd duidelijk dat er nog geen werk is verricht aan het vervolg op Warcraft: The Beginning en nu wordt duidelijk dat het eerste deel niet op het prioriteitenlijstje stond van Blizzard Entertainment, de partij achter de Warcraft-games. Dit meldt regisseur Duncan Jones.

Jones gaf tegenover Comingsoon aan dat het achter de schermen "een erg schimmige politieke situatie" was. "Blizzard is een onderneming welke miljoenen verdient aan alleen de games. De film speelde geen rol van betekenis voor hen. Het was niet hun prioriteit. Met het spel betalen ze hun werknemers, niet de film. Voor Blizzard moest de film ondersteunend zijn aan het spel, dus niet dat ze twee verschillende dingen zouden zijn," aldus Jones.

Voorafgaand aan de release was er al een hoop gedoe rond de studio die de film zou gaan uitbrengen. Zo was de film oorspronkelijk een samenwerking tussen Blizzard Entertainment en Legendary Pictures. De laatste werd vervangen door Warner Bros. en daarna ging het project naar Universal Pictures. En vervolgens kocht Wanda Group zich in. En dit gebeurde toen Warcraft al werd gemaakt. En nu blijkt ook Blizzard geen enorme medestander te zijn geweest.

Toch haalde de miljoenenproductie $433,7 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Een vervolg lijkt voorlopig kansloos.



NieuwsFilm

meest populair