Algemeen

Remake 'The Beach' in de maak

Wie kent de film uit 2000 met Leonardo DiCaprio nog?

door Jim Pedd om 14:00 in Algemeen
Voordat Alex Garland succesvol filmregisseur werd, was hij schrijver. Een van zijn eerste werken is het boek The Beach, dat uiteindelijk een film met acteur Leonardo DiCaprio in de hoofdrol werd. Recent vroeg iemand tijdens een AMA op de site Reddit of Garland The Beach zelf zou willen verfilmen.

Het antwoord op die vraag was niet heel onthullend, maar wel interessant. Het lijkt erop dat er een remake in de maak is, al is er geen bekendmaking van dit project geweest. "Nou, er werkt op dit moment een zeer getalenteerd persoon aan een mogelijke verfilming. Ik kijk dus vooral heel erg uit naar waar die persoon mee op de proppen komt."

Gezien de woorden "mogelijke verfilming" is een van de conclusies in elk geval dat de film geen groen licht heeft, maar dat er wel gekeken wordt naar een mogelijke nieuwe verfilming. De oorspronkelijke film uit 2000 werd geregisseerd door Danny Boyle en was een financieel succes.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Tycho Nestoris

Avatar

Ik vind The Beach echt een hilarische film. Ik heb het boek nooit gelezen, maar de film met DiCaprio is lachwekkend. Ik verbaas mij erover dat de film nooit is uitgegroeid tot een cultfilm.

ThomasOMalley

Avatar

Ik was altijd in de veronderstelling dat The Beach juist wel een cultstatus had verkregen, maar zoiets is vrij lastig meetbaar natuurlijk.
Ik ben de film in ieder geval door de jaren heen steeds meer gaan waarderen.

esteban

Avatar

Als fan van het boek was ik helemaal niet teleurgesteld in de eerste verfilming. Uiteraard was de versie op het witte scherm niet allesomvattend en soms lichtjes anders, maar de essentie zat er absoluut in verweven. Het was bovenal een echte Boyle-film. Destijds werd er wat 'onnozel' gedaan rond deze release omdat het toen nog 'not done' was DiCaprio serieus te nemen, maar de film heeft ondertussen absoluut een opwaardering gekregen. En dat van die cultstatus, dat klopt volledig. Net als bij 'Into the Wild' bijvoorbeeld, zijn er ook telkens opnieuw tal van jonge mensen die hun hele levensvisie aan dit boek ophangen, meestal naar aanleiding van de film. Een remake is naar mijn gevoel compleet overbodig.

PS: De film was in tegenstelling tot wat het artikel schrijft geen financieel succes. The Beach stond zelfs genoteerd als een flop (zeker naar DiCaprio-normen) en raakte amper uit de kosten.

Blockbuster

Avatar

The Beach flopte destijds omdat de de jonge fans (lees: verliefde tieners) zoiets als Titanic verwachtten. Ze kregen echter een typische Boyle film, te filosofisch en hippie-gericht. Ze snapten er niks van. Als avonturenfilm is het nog wel te begrijpen. Daarom zou ik een remake als een soort van actie-avonturenfilm zeker toejuichen.

nooffencetaken

Avatar

Kijk films met een hoog nostalgie gehalte zijn momenteel populair. En het opnieuw verfilmen van films uit de jaren 80 en begin 90 vindt ik oprecht geen probleem. Je kan je afvragen of dit een inspiratie te kort is of dat het een geld booster is. Maar The Beach is uit 2000 dus waarom zou je die nu al opnieuw willen maken?

Tycho Nestoris

Avatar

^
Nou, er zijn best veel redenen voor een remake eerlijk gezegd. Er zit ongelofelijk veel gedateerde cgi in ( denk bijvoorbeeld maar aan de haai ) en het slot met DiCaprio die door de jungle rent valt nauwelijks serieus te nemen.

Sunspot

Avatar

Nooit gezien, wilde het een paar keer proberen, nooit van gekomen.

Schijnt een goede film te zijn?

Frietgezicht

Avatar

In de tijd dat die uitkwam gezien en vond hem volgens mij wel goed maar anders dan ik verwacht had.
Moet ik maar eens gaan herzien,kan mij ook alleen herinneren dat we de boobies van die geile Tilda Swinton te zien kregen.

Goov25

Avatar

Nooit gezien. Hij stond een tijdje op Netflix en had 'm toen wel op m'n watchlist gezet om hem eens een keer te checken, maar niet van gekomen.

Sunspot

Avatar

@Frietgezicht

Tilda Swinton is mooi, maar op een andere manier, ze is meer androgeen, daarom was ze ook zo awesome als de engel Gabriel vond ik, zo vet.

Wil echt een vervolg op Constantine, maar lijkt er niet te gaan komen met Keanu en liefst ook Swinton.

esteban

Avatar

Gedateerde CGI is wel het laatste waar ik aan denk bij The Beach. Die haai? Oogt nog steeds prima hoor. En 'Dicaprio door de Jungle', ogend als een (ondertussen retro) videogame? Niets mis mee.

RoberPaulsen

Avatar

The Beach was een zeer goeie film net als het boek een echte aanrader. Maar weer een remake?@Tycho: Hoe wordt precies bepaalt of een film een cultstatus heeft eigenlijk? Ik heb trouwens het idee dat je aan een andere film denkt, The Beach is allesbehalve hilarisch.

@Blockbuster: NEE! Jij haat goeie films. Actie avonturenfilm maken van The Beach, ben je niet helemaal lekker of zo.

Tycho Nestoris

Avatar

^
The Beach is wel degelijk hilarisch, alleen al om de acteerwerk van DiCaprio in de tweede helft van de film. Zijn hallucinaties vallen amper serieus te nemen en hij veranderde wel heel snel in een wildeman. Op een gegeven moment duikt zijn personage zelfs op vanachter een plant en begint hij vijandelijk te sissen tegen een ander personage. Het was belachelijk. Danny Boyle is een goede regisseur ( Trainspotting, Sunshine en 127 Hours vind ik bijvoorbeeld erg goede films ), maar volgens mij wist hij niet goed waar hij mee bezig was tijdens het maken van The Beach.

Sunspot

Avatar

^

Heb ik vaker bij Leonardo DiCaprio, het is een goed acteur, maar ik merk toch vaak dat ik hem vind overacteren in film, toch net teveel moeite doet, wanneer niet nodig.

Denk dat hij daarom al die jaren geen Oscar mocht ontvangen, denk dat veel mensen het zo zien.

Verder vind ik dat hij vaak niet geloofwaardig overkomt in zijn rollen, maar heeft ook met zijn uiterlijk te maken, maar ook overacting, ook in The Departed bijv., kon het echt niet serieus nemen veelal :D.

NieuwsFilm

meest populair