Algemeen

'Ready Player One' lijkt flop in wording, ondanks Batman, King Kong etc.

Te mager openingsweekend voorspeld.

door Bram de Groot om 10:16 in Algemeen
Ondanks dat het de financieel sterkste opening voor Steven Spielberg wordt sinds Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull ($100,1 miljoen) lijkt het erop dat zijn nieuwste film Ready Player One het financieel zwaar gaat krijgen. De verfilming van het gelijknamige sciencefictionboek lijkt op een verhoudingsgewijs matige aftrap af te stevenen.

Met een productiebudget van vermoedelijk zo'n $200 miljoen zal Ready Player One een wereldwijde omzet van zo'n $450 miljoen (met circa de helft uit de States) moeten behalen om financieel succesvol genoemd te kunnen worden. Variety meldt nu dat het eerste Noord-Amerikaanse weekend er somber uitziet met een omzet van zo'n $45 tot 55 miljoen. En dat ook nog over een vierdaags weekend.

Het wordt dus hoog tijd dat Warner Bros. de promotiecampagne sterker inzet en een goed ontvangst werkt over het algemeen ook mee.

Met rollen voor Tye Sheridan, Mark Rylance, Simon Pegg, Olivia Cooke, T.J. Miller en Ben Mendelsohn moet Ready Player One op 29 maart in de Nederlandse bioscoopzalen verschijnen. Hieronder een clip met flink wat verwijzingen naar andere grote franchises, waaronder Batman en King Kong.27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

Te kinderachtig. De creatieve magie van Spielberg is al een poosje op.

Darthmar

Avatar

Het boek waarop het gebaseerd is had ik nog nooit van gehoord dus ik vermoed dat de fanbase voor deze film ook gewoon te klein is.

Ed Crane

Avatar

Toen het boek net uit was heb ik het wel eens in de boekhandel zien liggen. Leek me weinig aan. Kwam ook meer op me over als YA, niet als een echte sf-roman.

Lijkt me als film sowieso beter werken, maar ik betwijfel of het goed genoeg zal zijn.

Gigan72

Avatar

The BFG was ook al ee flop
The Post is financieel ook niet echt een succes.
En voor deze film ziet het er ook slecht uit.
Duidelijk dat Steven nog maar een schim is van wat hij ooit was.

Effie

Avatar

Op grond van wat ik heb gelezen en de filmfragmentjes/trailer die ik heb gezien lijkt me hier dus echt geen reet aan. Ik ga dit beslist niet kijken in de bioscoop.

Dirk Diggler

Avatar

Goh dat heb ik nou niet zien aankomen....

Frietgezicht

Avatar

Lijkt mij ook geen reet aan. Ja Batman,2 seconden in beeld,wow.
Maar het is een spel toch dus ook al worden ze gepakt door zo'n t-rex dan nog geen doden.
Leuk voor kids maar die zullen ook veel verwijzingen niet kennen.

Solid

Avatar

Ik wil de film toch gaan zien hoor...

Goov25

Avatar

Ik denk ook wel dat ik m ga kijken.

Djipko

Avatar

Zoals een aantal al zeggen hier. Het ziet er niet aantrekkelijk of interessant uit... tijd zal het leren, maar dit word geen bioscoopbezoek voor mij

Akke Moeka Hara

Avatar

Denk dat het een beetje Minority Report begin is, niemand vond er in het begin wat aan.

Scamander

Avatar

Het boek is fantastisch. Het is een beetje Charlie & The Chocolate Factory meets alles van de 80's. Ik zou het zelfs mijn favoriete boek aller tijden durven noemen. De trailers, however, jagen me angst aan. Ten eerste alle moderne popculture (er is een reden waarom de 80's zo centraal stonden in het boek), en ten tweede krijg ik so far eigenlijk een vies Divergent/Maze Runner gevoel ipv dat wonderlijke High-tech Willy Wonka-achtige.

dondeestagb

Avatar

Ik heb hier al vaker op gereageerd, maar ik durf ook wel te stellen dat het boek een van mijn favorieten is. De film ga ik zeker zien.

John Wayne

Avatar

Wat een negatief artikel en ook wat veel negatieve reacties. Hoewel ik buiten de doelgroep van deze film val, zal ik hem beslist gaan bekijken. Simpelweg vanwege Spielberg, want hoewel de man beslist enkele mindere films in zijn carrière heeft gemaakt, heeft hij nog nooit een echt slechte film afgeleverd. Zelfs zijn slechtste, '1941', heeft enkele sterke scenes. Om te roepen dat zijn laatste 'The Post' ook al een financiële tegenvaller is, is onzin. 'The Post' is een politieke film die niet bedoeld is blockbuster, maar ondertussen wel zijn geld al heeft terugverdiend ($ 50 miljoen kosten tegen een wereldwijde opbrengst van $ 154 miljoen tot nu). Met dit soort artikelen wordt een film nog voordat die vertoont is al de nek omgedraaid en dat is jammer.

ISIM

Avatar

Ik denk juist dat het een boxoffice hit gaat worden. Het ziet er allemaal goed uit en Spielberg staaf toch wel voor kwaliteit. Of komt het doordat het geproduceerd wordt door WB ;)? Ze kunnen altijd schatten wat ze willen, uiteindelijk bepaald de bezoeker.

Ed Crane

Avatar

Laatst 'Bridge Of Spies' gezien, die vond ik eerlijk gezegd ook niet zo bijzonder.

rick511

Avatar

Het ziet er allemaal wel flitsend uit maar toch heb ik nog steeds niet zoiets van: Die wil ik zien.

Deweb

Avatar

Spielberg is misschien niet meer wie hij vroeger was, maar desondanks bied hij nog vrijwel altijd een zekere kwaliteit die bij en door veel andere films maar moeilijk te ontdekken en te evenaren is.

Kaasgaaf

Avatar

Wat een negativiteit over deze film. Trouw aan het bronmateriaal of niet, deze gaat gaat gewoon scoren!

noah81

Avatar

Lijkt me gewoon een prima film die ik ook zeker in de bios ga kijken!

Ed Crane

Avatar

Sfeer, personages en plot zijn uiteraard belangrijk, maar ik denk dat deze film staat of valt bij de actiescènes, dus of die echt spectaculair zijn. Tegenwoordig kan zo enorm veel, maar zelden is de ambitie er zo spectaculair mogelijke actie te brengen. De MCU bijvoorbeeld is de meest succesvolle reeks nu, die hebben de middelen om de meest spectaculaire actie te creëren, maar de actie is echt ondermaats. Zelden komt er een film als Mad Max: Fury Road voorbij.

ThomasOMalley

Avatar

Fury Road is inderdaad een goed voorbeeld, ik zou ook zeker de John Wick-films en de twee delen van The Raid deze credits toekennen. In mindere mate indrukwekkend misschien, maar de choreografie en het camerawerk is in ieder geval ambitieus.

Jaws

Avatar

Ga hem zeker kijken in de bios. Snap al die negatieve berichten niet zo. De film ziet er geweldig uit. Met veel humor en de jaren tachtig.

Ang3l

Avatar

Helemaal eens met John Wayne dat door dit soort speculaties tegenwoordig vooraf al films de nek om worden gedraaid, als een sleffulfilling prophecy.

Vooraf voorspelling slecht (waarop gebaseerd dan ook) --> "O dan zal t wel niks zijn, dan kijk ik 'm wel een keer op Netflix". --> voorspelling gehaald

eppy

Avatar

Knap van Variety, aangezien de film nog niet uit is in de VS maar alleen vertoond is op het SXSW festival in Austin, Texas aan een besloten publiek.
Overigens zijn de eerste reacties op You Tube erg positief, en hebben mensen als ik erg veel zin in deze hommage aan 80's en 90's cult classic's van de hand van de meester zelf...

benjamin

Avatar

Ang3l "Helemaal eens met John Wayne dat door dit soort speculaties tegenwoordig vooraf al films de nek om worden gedraaid, als een sleffulfilling prophecy.
Vooraf voorspelling slecht (waarop gebaseerd dan ook) --> "O dan zal t wel niks zijn, dan kijk ik 'm wel een keer op Netflix". --> voorspelling gehaald"
De voorspellingen gaan niet over de kwaliteit maar over hoe veel de film zal opbrengen.

NieuwsFilm

meest populair