'Ready Player One' lijkt flop in wording, ondanks Batman, King Kong etc.

Te mager openingsweekend voorspeld.

Ondanks dat het de financieel sterkste opening voor Steven Spielberg wordt sinds Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull ($100,1 miljoen) lijkt het erop dat zijn nieuwste film Ready Player One het financieel zwaar gaat krijgen. De verfilming van het gelijknamige sciencefictionboek lijkt op een verhoudingsgewijs matige aftrap af te stevenen.

Met een productiebudget van vermoedelijk zo'n $200 miljoen zal Ready Player One een wereldwijde omzet van zo'n $450 miljoen (met circa de helft uit de States) moeten behalen om financieel succesvol genoemd te kunnen worden. Variety meldt nu dat het eerste Noord-Amerikaanse weekend er somber uitziet met een omzet van zo'n $45 tot 55 miljoen. En dat ook nog over een vierdaags weekend.

Het wordt dus hoog tijd dat Warner Bros. de promotiecampagne sterker inzet en een goed ontvangst werkt over het algemeen ook mee.

Met rollen voor Tye Sheridan, Mark Rylance, Simon Pegg, Olivia Cooke, T.J. Miller en Ben Mendelsohn moet Ready Player One op 29 maart in de Nederlandse bioscoopzalen verschijnen. Hieronder een clip met flink wat verwijzingen naar andere grote franchises, waaronder Batman en King Kong.



NieuwsFilm

meest populair