Ook Netflix' 'The Outsider' bijzonder zwak ontvangen

Ook Netflix' 'The Outsider' bijzonder zwak ontvangen

Het zit niet mee...

Het zit niet mee met de 'originele Netflix films'. Na het zeer matige ontvangst van de recente grote films Death Note, Bright en Mute is ook The Outsider uitermate mager, zeg maar slecht, ontvangen door de critici. De film verscheen vrijdag online op Netflix en de eerste recensies stromen ondertussen het web op.

De misdaadfilm van Martin Zandvliet (Land of Mine, 2015) en met Jared Leto, Tadanobu Asano, Rory Cochrane, Shiori Kutsuna en Emile Hirsch staat voorlopig op een uiterst zwakke 15% op Rotten Tomatoes, na 13 recensies en met een 3.8/10 als gemiddelde beoordeling. Hieronder vijf passages uit recensies:

Variety
"Saai, smaakloos en compleet oninteressant, The Outsider slaat de plank volledig mis, het is het product van een student in het buitenland die pronkt met de kanji-tatoeage op de onderarm waarvan hij de betekenis simpel weg niet wilde weten."

RogerEbert.com
"Haal Leto uit de film en je hebt een nog minder opmerkelijke film, een yakuza-verhaal met originaliteitstekort."

indieWire
"Kan een gaijin ooit zo vertrouwd raken als familie, of zijn zijn motieven uiteindelijk altijd zelfingenomen? Het is een interessante vraag in een verhaal dat verder geen enkele andere interessante vragen stelt. The Outsider blijkt te gecharmeerd van zijn buitenlandse ster."

The Hollywood Reporter
"Ontworpen om het Westerse publiek de mogelijkheid te bieden een blanke filmster, en gelijk ook een hartenverslinder, te zien in een niet passend genre. The Outsider slaagt er zelden in om boven het publieks-lokkerij concept uit te stijgen."

AV Club
"Ieder hartslag weer een van de saaiste generieke yakuza-verhalen die je je maar kunt bedenken."


In The Outsider wordt de Amerikaanse deserteur Nick Lowell vrijgelaten uit de gevangenis en losgelaten in een meedogenloze stad. Voor hem ligt een natie waar de oude tradities zijn overgoten met de olie en en het bloed van de moderne industrie. Traditionele yakuza-families strijden tegen hun hedendaagse rivalen, geleid door meedogenloze criminelen. Doelloos en achtervolgt door spijt probeert Nick een schuld terug te betalen aan zijn celgenoot Kiyoshi en de oude Osaka-familie die zijn vrijheid heeft afgekocht.

NieuwsFilm

meest populair