Mark Hamill over Luke in 'Star Wars: Episode IX'

Mark Hamill over Luke in 'Star Wars: Episode IX'

Bevat spoilers!

Let op: Dit bericht bevat spoilers. Lees dus alleen verder als je The Last Jedi gezien hebt.

Mark Hamill is in het verleden al eens vrij expliciet geweest over hoe hij denkt over Star Wars: The Last Jedi. De acteur vond vooral dat zijn personage, Luke Skywalker, een ander lot beschoren moest zijn. Maar dat mocht niet zo zijn en nu heeft de acteur er vrede mee. Toch blijkt hij er flink aan getrokken te hebben om Luke ook in het negende deel terug te laten keren.

Na een SXSW-screening beantwoordde Hamill wat vragen over de film van Rian Johnson. "Mijn eerste reactie was, of we dit niet konden uitstellen tot [Episode] 9? Luke doet uiteindelijk belangeloos wat goed is voor de rebellen en toen realiseerde ik me op een gegeven moment dat ik dat ook voor de film had moeten doen. Maar zonder dollen. Ik probeer mezelf niet op te hemelen. Ik bedoel vooral dat, als je ernaar kijkt, dat ik nooit had verwacht terug te zullen keren. Dus dit voelt allemaal als een gelukje."

Ondanks dat Hamill het geprobeerd heeft, keert hij vermoedelijk dus niet terug in de afsluiter van de nieuwe trilogie, die in december 2019 moet verschijnen. Dat hoeft eigenlijk ook niet, want de nieuwe films draaien om nieuwe helden: Rey (Daisy Ridley) en Finn (John Boyega) en een nieuwe schurk in de vorm van Kylo Ren (Adam Driver).

Hadden jullie een ander einde voor Luke willen zien?

NieuwsFilm

meest populair