Featured

21 nieuwe feiten over 'Star Wars: The Last Jedi'

Wat moet je nog weten over de film van Rian Johnson?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 07:53 in Featured
Vanaf 18 april is Star Wars: The Last Jedi op thuismedia te koop. Op Collider verscheen een overzicht met de 57 leukste feiten die regisseur Rian Johnson deelt in zijn audiocommentaar. Wij hebben de eenentwintig leukste feitjes genomen, die hieronder staan.

1. Het allereerste dat Rian Johnson schreef, is de openingstekst. Maar het is ook het laatste dat hij afmaakte.

2. Oorspronkelijk zou The Last Jedi openen met een beeld van Finn (John Boyega) in het koepelvormige pak waarin hij geneest, zodat het leek alsof de film begon met een shot van een planeet. Dat zou dan voor het eerst in de geschiedenis van de franchise niet zo zijn.

3. Johnson had het gevoel dat de film al twee zware schurken had met Kylo Ren (Adam Driver) en Supreme Leader Snoke (Andy Serkis). Om die reden werd Hux (Domhnall Gleeson) het mikpunt van grappen.

4. Een punt dat veel kritiek kreeg, is de scène waarin Luke (Mark Hamill) zijn lichtzwaard weggooit. Dat terwijl we twee jaar moesten wachten op zijn reactie. Volgens Johnson was dit niet meer dan logisch; Luke had jaren verborgen gezeten daar en wist dat hij geloofde het goede te doen zo. De Jedi hielpen niemand volgens Luke en dus moest het licht uit een andere bron komen. Vandaar dat hij het zwaard weggooit.

5. De Throne Room is een volledig praktische set.

6. Regisseur Johnson wilde diep in het hoofd van Kylo kijken in deze film. En dus wilde hij de helm niet meer zien. Om die reden maakt Snoke de helm belachelijk als een teken van de onvolwassenheid van Kylo.

7. De editors van J.J. Abrams gaven fantastisch advies aan Johnson: hij moest voor elke scène een cutaway van BB-8 opnemen, daar zou hij namelijk nooit spijt van krijgen. Dat bleek te kloppen.

8. Johnson heeft een cameo in de film. Althans, zijn hand is te zien als de dobbelstenen omlaag gehaald worden in de Millennium Falcon.

9. De oorspronkelijke plaat die gebruik werd voor het schieten van het Leia-hologram in A New Hope is gebruikt voor deze film.

10. Oorspronkelijk was Holdo (Laura Dern) een rasechte hippie. Dat werkte niet lekker in de film en werd dus aangepast.

11. In het script waren meer scènes met Maz Kanata (Lupita Nyong'o), maar daarvoor sneuvelden andere personages. En dus besloot Johnson om Maz maar een korte camero te geven.

12. Eigenlijk was het de bedoeling dat het shot van de baby-porg uit de film gesneden zou worden. Maar Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy moest elke keer als ze hem zag giechelen. En dus liet Johnson het shot in de film.

13. Toen de eerste versie van The Last Jedi in elkaar gezet was, werd er meer geschakeld tussen verschillende verhaallijnen. Dat bleek niet lekker te werken en dus brengen we steeds flink wat tijd bij elke verhaallijn door.

14. Frank Oz bevond zich op de set om Yoda te spelen. Ze gebruikten verder de oorspronkelijke mal waarmee de pop voor Empire Strikes Back gemaakt werd en zelfs de vrouw die de oorspronkelijke ogen van Yoda schilderde.

15. Johnson wilde per se een scène met Luke en Leia (Carrie Fisher) in de film. Hij stelt dat de dag waarop die opgenomen werd, de set voelde als een kerk, waarin iedereen stil en respectvol was.

16. De scène waaraan het meest gesleuteld is, is de laatste van Luke.

17. De film eindigt zoals die dat doet, om Luke te eren. Hij doet eindelijk waarvan we al jaren hopen dat hij dat zal doen, namelijk mensen inspireren. Daarom eindigt de film met een jonge knul die naar de sterren kijkt en hoopt ooit net zo'n avonturen als Luke te kunnen beleven.

18. De scène waarin Finn aan komt lopen en Captain Phasma (Gwendoline Christie) plotseling in haar gezicht slaat, is een hommage aan een soortgelijke scène in Back to the Future: Part II.

19. De laatste scène tussen Holdo en Leia is op de set geschreven, met hulp van Carrie Fisher en Laura Dern.

20. DJ (Benicio del Toro) is bedoeld als een duivels personage, dat een balans moet bieden tegen Rose (Kelly Marie Tran), die als een soort engel is voor Finn.

21. Johnson denkt niet dat Kylo liegt als hij aan Rey (Daisy Ridley) vertelt hoe zijn strijd met Luke verliep. Het is gewoon zijn versie van het verhaal. Al moeten we volgens Johnson, als puntje bij paaltje komt, die van Luke aanhouden.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ridjieddo

Avatar

punt 20 slaat echt alles... wat een ongelooflijke teringbende is de verhaallijn van Finn geworden. Rose stopt Finn's zelfmoordactie want je wint niet door geweld en je leven te geven voor je idealen, maar wat doet haar zus in het begin van de film? Rot lekker op met je zogenaamde symboliek en maak gewoon een goeie SW-film. Finn moest gewoon dood tijdens die scene, nu kan het mij helemaal niks boeien wat er met hem gebeurt. Een van de meest geforceerde en uit de lucht vallende liefdesrelaties ooit: Finn en Rose...

Master Of Films

Avatar

Goede punten ridjieddo. Het zou idd beter zijn geweest als Finn ging sterven als een held. De reden waarom Rose hem stopte was dermate slecht geschreven en uitgevoerd. Toegeven Rian heeft goeie stukken geschreven, maar er zitten ook dingen in The Last Jedi verwerkt die zo on-evenwichtig zijn.

SunChaser

Avatar

het blijft een slechte film al gooi je er 1000 feitjes tegenaan

Frietgezicht

Avatar

Zat ik dan als enige met vochtige ogen de scenes tussen Rose en Finn te bekijken?
De Han en Leia van deze trilogy!

SunChaser

Avatar

Ridley en Driver hadden meer seksuele chemie in hun zwaardgevecht dan Rose and Finn tijdens hun kus

benjamin

Avatar

Interessante analyse:

chefry1983

Avatar

die scene met de baby porg...pff de porgs waren totaal niet grappig en hadden totaal geen toevoeging in de film.Finn & Rose...tja wat zal ik daarvan zeggen. De liefdeslevens van Anakin en Padme hadden nog meer diepgang.Holdo was ook totaal overbodig en had geen toegevoegde waarde aan het verhaal.Leia Poppins scene, wat een afgang was dat.De cameo van Maz Kanata, dat ging ook nergens over. De cameo's van Stan Lee zijn veel leuker.

Feit 22: Star Wars The Last Jedi is geen goede film!

Ed Crane

Avatar

@Benjamin:
"What Do We Want From A Star Wars Movie?"

In ieder geval geen remake trilogie.

nieuwslaatste nieuws