Featured

De 5 acteurs die vervangen zijn in het Marvel Cinematic Universe

Uiteraard voor Hulk? Maar wie nog meer..?

door Bram de Groot om 06:00 in Featured
Binnenkort zien we meer dan zestig Marvel-personages in Avengers: Infinity War. Opvallend genoeg werden in 10 jaar tijd bijna alle personages door dezelfde acteurs gespeeld. Er waren vijf uitzonderingen. Check hieronder welke.

Bruce Banner / Hulk
De eerste acteur die Bruce Banner / Hulk vervulde in het Marvel Cinematic Universe is Edward Norton. Hij was alleen in The Incredible Hulk uit 2008 te zien. In de films daarna werd het groene gevaarte ingevuld door Mark Ruffalo, die de Hulk speelde in beide Avengers-films en in Thor: Ragnarok. Norton werd vervangen naar aanleiding van onenigheid over in eerste instantie de speelduur van The Incredible Hulk en vervolgens de promotionele activiteiten. Al snel gaf Norton aan niet meer met het personage verbonden te willen worden.


Col. James 'Rhodey' Rhodes / War Machine
In Iron Man speelde Terrence Howard de rol van Col. James 'Rhodey' Rhodes. Ondanks dat hij voor meerdere films werd vastgelegd, keerde hij vanwege onenigheid over het contract niet terug. In Iron Man 2, Iron Man 3, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Civil War en toekomstige films wordt hij gespeeld door Don Cheadle.


Fandral
Dit is eigenlijk een kleine rol en mogelijk is het je niet eens opgevallen. In Thor wordt hij gespeeld door Josh Dallas en in The Dark World en is het Zachary Levi, volgend jaar te zien als de DC-held Captain Marvel, die invulling geeft aan het lid van de 'Warriors Three'. De reden van vervanging is dat Dallas de voorkeur gaf aan het tweede seizoen van ABC's tv-serie Once Upon a Time.


Thanos
Aan het einde van The Avengers (2012) wordt Thanos nog niet gespeeld door Josh Brolin. Het was Damion Poitier die kort invulling gaf aan de grote slechterik van het aanstaande Avengers: Infinity War. Brolin nam de rol over vanaf Guardians of the Galaxy, al vervulde Sean Gunn toen nog de mocap-werkzaamheden.


Howard Stark
Dit is een twijfelgeval, maar het is wel deels een vervanging. De vader van Tony Stark / Iron Man werd ingevuld door drie acteurs, namelijk Gerard Sanders, John Slattery en Dominic Cooper. De eerste twee waren te zien als oudere Starks - Sanders in Iron Man en Slattery in Iron Man 2 en Ant-Man, terwijl Cooper een jonge Stark speelde in Captain America: The First Avenger. Sanders/Slattery is een vervanging. Cooper is dit niet, aangezien de oudere Stark van Slattery terugkeerde in Ant-Man.9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Fun Fact: Damion Poitier heeft ook een andere rol gespeeld in Captain America: Civil War. Maar die was heel klein, als 1 van Crossbones' mercenaries.

Soms vraag ik me af of Edward Norton en Terrence Howard spijt hebben van hun beslissing.

Ang3l

Avatar

Fandral was me niet eens opgevallen :D

GreenHornet

Avatar

Mark Ruffalo was een goede vervanger lijkt veel op jaren 80 Banner

benjamin

Avatar

Ereptile "Soms vraag ik me af of Edward Norton en Terrence Howard spijt hebben van hun beslissing."
In het geval van Norton betwijfel ik dat toch.

Dirk Diggler

Avatar

"...Brolin nam de rol over vanaf Guardians of the Galaxy, al vervulde Sean Gunn toen nog de mocap-werkzaamheden"

Dit dus, motion capture kan je door elke lul laten doen, programmeur doet het werk, so fuck you Andy Serkis.
Sorry moest ik ff kwijt.

zetmoon

Avatar

"DC-held Captain Marvel"....eh....

KeesjeNL

Avatar

Werd Fandral niet een derde keer gespeeld in Thor Ragnarok, een paar seconden voordat hij stierf door toedoen van Hela net als 2 anderen van de vriendengroep van Thor (de Aziaat en de baardman)?

akketa

Avatar

Dirk Diggler
Ben ik het niet met je eens en dit voorbeeld helpt niet in je voordeel. Voor Infinity War heeft Thanos niet meer dan een minuut screentime gehad en met weinig beweging. Daar had je eigenlijk niet eens mocap voor nodig gehad. Nu is het een hele rol. Net als Serkis in de Ape-films. Daar wordt echt geacteerd over de hele lengte van de film(s). De CGI is maar een omhulsel.
Of kijk naar de Pirates-films waar Davey Jones eigenlijk ook zo goed als volledig mo-cap was.

Dirk Diggler

Avatar

^ ...De CGI is maar een omhulsel. ...

Precies, dus elke acteur kan dit doen. Elke beweging in motion capture kan worden getweakt (soepeler laten lopen of een lach beter animeren etc etc..

NieuwsFilm

meest populair