De 5 acteurs die vervangen zijn in het Marvel Cinematic Universe

Uiteraard voor Hulk? Maar wie nog meer..?

Binnenkort zien we meer dan zestig Marvel-personages in Avengers: Infinity War. Opvallend genoeg werden in 10 jaar tijd bijna alle personages door dezelfde acteurs gespeeld. Er waren vijf uitzonderingen. Check hieronder welke.

Bruce Banner / Hulk
De eerste acteur die Bruce Banner / Hulk vervulde in het Marvel Cinematic Universe is Edward Norton. Hij was alleen in The Incredible Hulk uit 2008 te zien. In de films daarna werd het groene gevaarte ingevuld door Mark Ruffalo, die de Hulk speelde in beide Avengers-films en in Thor: Ragnarok. Norton werd vervangen naar aanleiding van onenigheid over in eerste instantie de speelduur van The Incredible Hulk en vervolgens de promotionele activiteiten. Al snel gaf Norton aan niet meer met het personage verbonden te willen worden.

Bekijk de afbeelding
Col. James 'Rhodey' Rhodes / War Machine
In Iron Man speelde Terrence Howard de rol van Col. James 'Rhodey' Rhodes. Ondanks dat hij voor meerdere films werd vastgelegd, keerde hij vanwege onenigheid over het contract niet terug. In Iron Man 2, Iron Man 3, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Civil War en toekomstige films wordt hij gespeeld door Don Cheadle.

Bekijk de afbeelding
Fandral
Dit is eigenlijk een kleine rol en mogelijk is het je niet eens opgevallen. In Thor wordt hij gespeeld door Josh Dallas en in The Dark World en is het Zachary Levi, volgend jaar te zien als de DC-held Captain Marvel, die invulling geeft aan het lid van de 'Warriors Three'. De reden van vervanging is dat Dallas de voorkeur gaf aan het tweede seizoen van ABC's tv-serie Once Upon a Time.

Bekijk de afbeelding
Thanos
Aan het einde van The Avengers (2012) wordt Thanos nog niet gespeeld door Josh Brolin. Het was Damion Poitier die kort invulling gaf aan de grote slechterik van het aanstaande Avengers: Infinity War. Brolin nam de rol over vanaf Guardians of the Galaxy, al vervulde Sean Gunn toen nog de mocap-werkzaamheden.

Bekijk de afbeelding
Howard Stark
Dit is een twijfelgeval, maar het is wel deels een vervanging. De vader van Tony Stark / Iron Man werd ingevuld door drie acteurs, namelijk Gerard Sanders, John Slattery en Dominic Cooper. De eerste twee waren te zien als oudere Starks - Sanders in Iron Man en Slattery in Iron Man 2 en Ant-Man, terwijl Cooper een jonge Stark speelde in Captain America: The First Avenger. Sanders/Slattery is een vervanging. Cooper is dit niet, aangezien de oudere Stark van Slattery terugkeerde in Ant-Man.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair