De zes beste vrouwelijke actiehelden

De zes beste vrouwelijke actiehelden

Wie o wie?

Met de POLL van verleden week keken we naar flink wat vrouwelijke actiehelden. Hieronder de zes heldinnen die de meeste stemmen kregen!

1. Black Widow (Scarlett Johansson) 23%
Johansson debuteerde in Iron Man 2 als Black Widow, alias Natasha Romanoff. Ze was vervolgens te zien in The Avengers, Captain America: The Winter Soldier, Avengers: Age of Ultron en Captain America: Civil War. Uiteraard is ze weer te zien in Infinity War. Mogelijk komt er een Black Widow solofilm.


2. Ellen Ripley (Sigourney Weaver) 14%
Weaver was voor het eerst als Ripley te zien in Ridley Scotts Alien uit 1979. Daarna vervulde ze de rol in Aliens, Alien 3 en Alien Resurrection. Ze zou mogelijk gaan terugkeren in een vierde Alien-vervolgfilm - welke zou aansluiten op Aliens - maar die plannen lijken in de ijskast te staan.


3. Wonder Woman (Gal Gadot) 14%
De nieuwste heldin in de lijst. Gadot debuteerde als Prinses Diana in Batman v Superman: Dawn of Justice uit 2016 en we zagen haar verleden jaar in haar solofilm en Justice League. In 2019 verschijnt Wonder Woman 2. Vooraf waren de nodige twijfels bij de keuze voor Gadot, maar ondertussen wordt haar invulling bejubeld.


4. Sarah Connor (Linda Hamilton) 6%
In James Camerons The Terminator uit 1984 maken we voor het eerst kennis met Hamiltons Sarah Connor. In Terminator 2: Judgment Day keerde ze met veel geweld terug. In Terminator 3: Rise of the Machines wordt ze enkel benoemd en haar stem is te horen in Terminator Salvation. Haar rol werd later overgenomen door Emilia Clarke, in de reboot Terminator Genisys. Voor de nieuwe Terminator 3 (2019) keert Hamilton terug.


5. Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) 6%
Vier keer zagen Lawrence als Katniss in de verfilming van de 'The Hunger Games'-boeken, met The Hunger Games, The Hunger Games: Catching Fire, The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 en The Hunger Games: Mockingjay - Part 2. Ze groeit uit tot het symbool van het verzet.


6. The Bride / Beatrix Kiddo (Uma Thurman) 5%
Na haar rol in Pulp Fiction was Thurman te zien in Quentin Tarantino's bikkelharde tweeluik. Ze speelde de Bride die wraak neemt op een team van huurmoordenaars en hun leider Bill. Eigenlijk moest het één film worden, maar met 4 uur bleek de film te lang. Er werd jaren gesproken over een derde deel, maar Tarantino liet recent weten dat die er echt niet gaat komen.



NieuwsFilm

meest populair