Slechterik 'Doctor Strange 2' lijkt bekend: Nightmare

Baron Mordo heeft er iets mee te maken.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voor officieel wordt bevestigd dat er een vervolg komt op Doctor Strange uit 2016. In gesprek met Movieweb heeft C. Robert Cargill, die het script samen met regisseur Scott Derrickson schreef, onthuld welk personage de slechterik wordt in het tweede deel.

Tijdens een Q&A zei Cargill dat "Nightmare de slechterik wordt". Cargill: "Ik en Scott hebben er niet de basis voor gelegd, maar wat ik kan zeggen is dat ik het gevoel heb dat welke 'Nightmare' ook betrokken is, Baron Mordo zichzelf ziet als de beschermer van de natuurlijke wetten en hij zal er dus iets mee te maken hebben."

Richting het einde van Doctor Strange zien we dat Chiwetel Ejiofors Baron Mordo een duisterder pad neemt dan de Sorcerer Supreme. Er wordt in die film eigenlijk al verondersteld dat Mordo de slechterik zal gaan worden in een vervolg. Cargill over zijn idee over het vervolg en Ejiofors Mordo:

Voor diegenen die de comics hebben gelezen, weten dat Baron Mordo een zeer apart verhaal heeft. Dat is iets dat we hebben besproken met Chiwetel tijdens het maken van de eerste film. Een van de redenen waarom Chiwetel het personage wilde spelen was dat hij een definitief einde heeft als een personage. En het is zo'n fascinerend einde. En ondanks of we nou wel of niet verbonden zijn aan het vervolg, weet ik dat Marvel toewerkt naar dat einde voor Mordo. Ze willen hem naar het gave niveau van Loki tillen. Dat is het doel met hem."

Nightmare heeft de macht over de Nightmare Realm. In de comics dringt Strange zijn wereld binnen via dromen. Klinkt voor nu misschien nog wat ingewikkeld... Eerst maar eens zien hoe Benedict Cumberbatchs Strange aankomende twee Avengers-films overleeft (of misschien ook niet).

Bekijk de afbeelding
Overigens zijn Cargill en Derrickson niet officieel verbonden aan het tweede deel. Marvel zou echter tevreden zijn over het eerste deel, dus hun terugkeer lijkt eigenlijk wel zeker.



NieuwsFilm

meest populair