Blu-ray review 'Battle of the Sexes' - Stone vs. Carrell

Blu-ray review 'Battle of the Sexes' - Stone vs. Carrell

Film over het grootste sportevenement ooit.

Regie: Jonathan Dayton, Valerie Faris | Cast: Emma Stone (Billie Jean King), Steve Carrell (Bobby Riggs), Marilyn Barnett (Andrea Riseborough), Natalie Morales (Rosie Casals), Sarah Silverman (Gladys Heldman), Bill Pullman (Jack Kramer), Alan Cumming (Cuthbert 'Ted' Tinling), Elisabeth Shue (Priscilla Riggs), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Bioscooprelease: 23.11.2017 | FilmTotaal recensie: 3,5 ster

Recent was er nog de review van de Blu-ray van Borg McEnroe en nu ligt er Battle of the Sexes. De eerste is een aangrijpender sportdrama en met rollen voor Emma Stone en Steve Carrell is de tweede een stuk grappiger. In de film van Jonathan Dayton en Valerie Faris wordt er gekeken naar de grootse confrontatie tussen een mannelijke en vrouwelijke tennisser. Naar het evenement keken in 1973 maar liefst zo'n 50 miljoen Amerikanen. De goed ontvangen film bleek een financiële teleurstelling.

In het $25 miljoen kostende Battle of the Sexes zie je de gang van zaken rond de zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs. King en Riggs staan lijnrecht tegenover elkaar in de discussie. Maar buiten de tennisbaan vochten ze allebei een nog veel persoonlijkere en complexere strijd. Met een ondersteunende man die haar aanmoedigde in haar strijd voor een gelijke beloning, moest de op haar privacy gestelde King ook nog in het reine komen met haar eigen seksualiteit. En Riggs zette zijn nalatenschap en reputatie op het spel om zo nog één keer het succes uit het verleden te kunnen herbeleven.

20th Century Fox bracht Battle of the Sexes - goed voor een te magere $17,8 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de extra's.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 8712626071372 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De Blu-ray schijf van Battle of the Sexes zit verpakt in een standaard hoes, met een opvallend gele vormgeving. Op de achterkant staat het bonusmateriaal vermeld.

Beeld

De kwaliteit van het beeld, met een mooie 2.39 : 1 verhouding, ziet er uitstekend uit. Vooral het kleurgebruik en de lichte korrel werken uitstekend mee aan de tijdsgeest van de film. Ook zaken als kleding, haar en sets zijn hier uiteraard bepalend in, en zeer goed ingezet. De scherpte is redelijk maar logischerwijs niet optimaal, aangezien er 35mm Arricam-camera's zijn gebruikt om tijdsgeest neer te zetten. Dit zorgt overigens voor een prima 'gedateerde' kijkervaring!

Geluid

Het geluid komt via een bovengemiddelde track: DTS-HD 7.1. De muziek werd aangeleverd door Nicholas Britell, bekend van zijn werk aan niet te missen titels als Moonlight en The Big Short. Het geheel klinkt prima, met uitstekend te volgen dialoog en nette - aansluitende - muziek uit de jaren 70. Helemaal zoals het hoort.

Bonusmateriaal

Fox heeft een aantal extra's op de schijf gezet, naast een reeks foto's in een fotogalerij. Hieronder de featurettes:

Raw Footage: Billie Jean's Grand Entrance: Dit zijn ruim 2 minuten aan beeld met de aankomst van Stone's Billie Jean voorafgaand aan de wedstrijd. Er is geen geluid. Er zijn twee shots, eentje dat Stone ook zelf een camera vasthoudt.

Reigniting the Rivalry: Een featurette van bijna 20 minuten waarin cast & crew uitgebreid kijken naar de realisatie van de film. Er zijn veel interviews en beelden van achter de schermen. Het is een komen en gaan van acteurs en medewerkers.

Billie Jean King: In Her Own Words: Een nieuw interview met tennisster Billie Jean King, ondertussen 74 jaar oud. Uiteraard gaat ze in op de wedstrijd.

Mooi gemaakte sportbiopic! Nette Blu-ray

Het beste aan de film is de wijze waarop het jaar 1973 in beeld is gebracht. Alles lijkt te kloppen aan de film, met prima vertolkingen van Stone en Carrell. Zij kregen nominaties voor Golden Globe Awards. Eigenlijk een heel aardige sport-biopic. Laat de trailer je verder overtuigen, mocht je de 'battle' nog niet hebben gezien:



NieuwsFilm

meest populair