Blu-ray review 'Captain Underpants' - Eén van de animatietoppers van 2017

Blu-ray review 'Captain Underpants' - Eén van de animatietoppers van 2017

DreamWorks levert weer iets moois en vermakelijks af.

Regie: Rob Letterman | Cast: Ed Helms (Captain Underpants / Mr. Krupp), Kevin Hart (George), Nick Kroll (Professor Poopypants), Thomas Middleditch (Harold), Jordan Peele (Melvin), Kristen Schaal (Edith), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Bioscooprelease: 11.10.2017 | FilmTotaal recensie: 4 sterren

Met Coco als de overduidelijk beste animatieblockbuster van 2017 zou je Captain Underpants: The First Epic Movie bijna vergeten. De animatiefilm van DreamWorks Animation en regisseur Rob Letterman werd voor slechts $38 miljoen gemaakt, maar het eindresultaat mag er zijn. De verfilming van het personage / verhaal van Dav Pilkey ziet een prachtig en uniek uit. De ontvangst was ook prima, de opbrengst aan de bioscoopkassa's erg modaal.

In het $35 miljoen kostende Captain Underpants zijn George en Harold twee herrieschoppers die bij al hun leraren bekend staan als storend en onbeschoft. Ze houden ervan om grappen uit te halen met de hulpeloze leerlingen en leerkrachten op school. Daarnaast maken ze ook strips onder de naam "The Adventures of Captain Underpants". Ze hebben vele vijanden, maar degene die hen het meest haat is het schoolhoofd, Mr. Krupp. Als ze wederom in de problemen zitten, besluit George zijn 3D Hypno-ring te gebruiken om Mr. Krupp te veranderen in hun eigen superheld, Captain Underpants.

Univeral Pictures bracht Captain Underpants a.k.a. Kapitein Onderbroek - goed voor $125,5 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de extra's.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 7.1, Nederlands DTS Dolby Digital Surround 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5053083141653 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De Blu-ray schijf van Captain Underpants zit verpakt in een standaard hoes, met een vrolijke vormgeving. Op de achterkant de verwijzing naar het bonusmateriaal.

Beeld

Animatiefilms in High Definition blijven een genot om naar te kijken. Ook Captain Underpants pakt via deze Blu-ray schijf van Universal uitstekend uit. De kleuren zijn werkelijk subliem en de scherpte is feilloos. De animaties zien er - ondanks het beperkte budget - erg strak uit. En terwijl deze veel moderner ogen dan de strips, blijft het ook nog eenvoudig in 3D-animatie.

Geluid

Universal Pictures heeft een DTS-HD 7.1 geluidstrack toegevoegd en deze pakt prima uit. Niet alleen via voldoende surround effects, verspreid via de surround speakers. Ook de ondersteunende muziek van Theodore Shapiro (Ghostbusters, St. Vincent) is erg netjes, al soms wat basic. Uiteraard is een Nederlandse geluidstrack meegeleverd, deze is in DTS Digital Surround 5.1, met stemmen van onder meer Mitchell van den Dungen Bille (Sjors), Sander van Amsterdam (Harold), Huub Dikstaal (Krupp / Kapitein Onderbroek) en Fred Meijer (Prof. Poepiebroek).

Bonusmateriaal

Universal heeft flink wat korte extra's op de schijf gezet en vaak zijn deze vaak vooral erg grappig bedoeld. Zo is er een korte animatiefilm The Really Cool Adventures of Captain Underpants Motion Comic en zie je met Harold en George in The Captain Underpants Guide to Being a Hero hoe je een held kunt worden. Een slechterik word je via The Professor Poopypants (Totally Original and Supercool) Guide to Being a Super Villain. Aardig zijn de (niet afgeronde) verwijderde scènes in Missing Underpants: The Deleted Scenes for Captain Underpants: The First Epic Movie. En dan zijn er ook nog wat muziekvideo's, Q&A's en nog wat andere korte video's.

Mooie DreamWorks animatiefilm; nette Blu-ray uitgave

Waar het eveneens in 2017 verschenen The Boss Baby vooral een kaskraker bleek, wist DreamWorks Animation met Captain Underpants een goed ontvangen animatiefilm af te leveren. De wat weggevallen animatiestudio lijkt ietsjes op de weg terug. Dit jaar zijn er geen animatiefilm van DreamWorks, maar daarna volgen in 2019 de titels How to Train Your Dragon 3 en Everest, in 2020 Trolls 2 en The Croods 2 en in 2021 The Boss Baby 2 en Spooky Jack. De laatste wordt samen ontwikkeld met horrorstudio Blumhouse Productions. Hieronder de trailer voor Kapitein Onderbroek:



NieuwsFilm

meest populair