Video

Jim Carrey is terug in 'Dark Crimes' trailer!

De komische acteur is weer eens zeer serieus.

door Kaj van Zoelen om 11:41 in Video
Jim Carrey is terug! De acteur, vooral bekend van zijn komische films in de jaren negentig, was voor het laatst in een speelfilm te zien in 2014, in een prequel op één van de films waarmee hij ooit doorbrak in 1994: Dumb and Dumber To.

Nu keert Jim Carrey terug naar het witte doek met een veel serieuzere rol in de thriller Dark Crimes, waarvan de eerste trailer online is verschenen, die je nu hieronder kunt bekijken.

Jim Carrey speelt een politieagent die een beruchte oude zaak heropent en een schokkende ontdekking doet, in deze thriller die is gebaseerd op het artikel 'True Crimes' in de New Yorker van David Grann uit 2008. Dat was weer gebaseerd op het daadwerkelijk gebeurde verhaal van de Poolse auteur Krystian Bala. De schrijver werd veroordeeld voor het plegen van een echte moord die heel erg leek op een moord in één van zijn romans.10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Timothy

Avatar

En hij speelde ook nog een rolletje in The Bad Batch.

Sunspot

Avatar

Haha, zal wel moeten, niemand is meer geïnteresseerd in zijn flauwe grappen.

nooffencetaken

Avatar

Vind het een goede weg waar die inslaat.
The number 23 was helemaal niet slecht, vond het al vreemd dat hij niet meer van dit soort films ging maken.

Zo zie ik een True Detectives serie maken met Carrey en Alba wel zitten.

Tycho Nestoris

Avatar

Deze film heeft behoorlijk lang op zich laten wachten zeg. Ik hoorde hier al 3 jaar terug berichten over.

HarryHole

Avatar

Weet je waar ik echt genoeg van begin te krijgen? Het spreken van Engels in films die zich afspelen in landen waar de inwoners onderling geen Engels spreken. De lijst begint lang te worden - Evita Peron, Anne Frank, Von Stauffenberg, Jezus Christus, Hercules, Julius Caesar, en zo voorts.

Ik weet het - commercie, Engels klinkt beter, zonder Carrey had deze trailer niet op FT gestaan. Ik weet het, ik weet het.

Maar ik wil in een film opgaan, compleet met locatie, taal, cultuur, ook al is het fantasy. Waarom zou ik mijn eigen filmervaring laten verpesten door de gelddrang van een producent? Alsof ik verantwoordelijk ben voor zijn portemonnee... Hij kan m'n rug op.

En ik weet ook dat dit geen populaire mening is. De meesten van jullie zal het een worst zijn dat deze film in het Engels is. Beter juist, zullen velen denken. Maar dat weet ik nog zo net niet.

esteban

Avatar

Ondertussen verscheen Carrey inderdaad ook in The Bad Batch, inderdaad. True Crimes, zoals die eerder heette, zou oorspronkelijk eind 2016 begin 2017 uitkomen, maar werd aan de kant geschoven omwille van wat in Carrey zijn privé-leven gaande was.

De meeste kritieken hebben het over een nooit eerder geziene Carrey, die hier verassend intens en serieuzer dan ooit tevoren zou zijn. Diezelfde kritieken geven doorgaans ook aan dat het jammer is dat het net in deze film gebeurde, omdat die Dark Crimes drijfkracht en focus zou missen. Alsnog benieuwd! Al is het maar voor Carrey.

@nooffencetaken, funny. Ik heb ook Carrey (én Dzniels) al naar voor geschoven als optie voor een nieuwe True Detective. Dat zou een gewaagde en ongetwijfeld uitstekende combinatie zijn. Smiley face Beide heren kunnen verdomd goed acteren, in alle genres.

esteban

Avatar

PS: Carrey is momenteel overigens zijn nieuwe samenwerking met Michel Gondry (Eternal Sunshine of The Spotless Mind) aan't filmen. De serie "Kidding", met een indrukwekkende supporting cast.

Master Of Films

Avatar

HarryHole "Engels klinkt beter"
Meer het feit dat voornamelijk Engels de officiele taal van de VS. Dat Engels wereldwijd als lingua franca is geworden. Daardoor is Engels vaak de 2e taal geworden en gecombineerd met de moedertaal sprekers, is dat dan de meest gesproken taal ter wereld. Alleen op het gebied van moedertaal is Manderijns en Spaans net een streepje voor.
De ironie dat deze Amerikaanse/Poolse film in Polen zelf wordt nagesynchroniseerd, en dankzij de BR/DVD is de Engelse soundtrack natuurlijk ook te beluisteren in Polen.

esteban

Avatar

De vertoning in Polen was nochtans gewoon in het Engels.

NieuwsFilm

meest populair