Dumb and Dumber To (2014)

The average person uses 10% of their brain capacity. Imagine what he could do with 1%.

Harry en Lloyd zijn twintig jaar ouder, maar nog geen steek wijzer. Geen wonder dus dat ze met dit onnodige vervolg komen.
play

5,5 details

  • 109 Min
  • Komedie
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

Twintig jaar na de gebeurtenissen in 'Dumb and Dumber' gaan Harry en Lloyd op zoek naar een verloren dochter, in de hoop haar nier te kunnen krijgen.

Regie
Bobby Farrelly
Peter Farrelly
Cast
Jim Carrey, Bill Murray, Jeff Daniels, Kathleen Turner, Rob Riggle, Laurie Holden, Tembi Locke, Don Lake, Paul Blackthorne, Rachel Melvin, Brady Bluhm, Patricia French, Steve Tom, Tommy Snider, Eddie Shin, Elizabeth Cooper.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 169.837.010
Release
14.11.2014
Release NL
13.11.2014
Release DVD
10.03.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Bobby Farrelly & Peter Farrelly | Cast: Jim Carrey (Lloyd), Jeff Daniels (Harry), Rob Riggle (Travis / Captain Lippincott), Laurie Holden (Adele), Kathleen Turner (Fraida Felcher), e.a.| Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2014

Hoewel er bijna wekelijks wel een vervolgfilm wordt uitgebracht, zien we zelden een vervolg op een komedie voorbijkomen. De reden daarvoor lijkt simpel: het is al moeilijk genoeg een publiek anderhalf uur te laten lachen, dus om dat nog eens te proberen met dezelfde personages en een vergelijkbaar plot, is doorgaans onbegonnen werk. Voorbeelden van geslaagde komedievervolgen zijn er dan ook nauwelijks, laat staan dat er zoiets bestaat als The Empire Strikes Back onder de komedies. Wanneer men zich er toch aan waagt, gebeurt dat meestal zo snel mogelijk. Je moet het ijzer immers smeden wanneer het heet is, dus als je te lang wacht loop je het risico dat niemand nog interesse heeft in je film. Tenzij je dusdanig lang wacht dat er kan worden ingespeeld op een zeker gevoel van nostalgie. Dat laatste is precies waar Dumb and Dumber To op mikt.

Dumb and Dumber kwam uit in de laatste maand van 1994, waarschijnlijk het belangrijkste jaar uit Jim Carrey’s carrière. Ace Ventura: Pet Detective en The Mask hadden hem de voorbije maanden al op de kaart gezet, maar met zijn rol in Dumb and Dumber was de hattrick compleet. De film was tevens het startsein van de carrière van de regisserende broers Bobby en Peter Farrelly, die hierna het succesvolle There’s Something About Mary maakten, om in de nieuwe eeuw hun gedeelde carrière te zien stranden in komedies waar slechts weinigen voor warm liepen. De Farrelly’s en Carrey lijken momenteel in hetzelfde schuitje te zitten, aangezien ze de afgelopen tien jaar meer flops dan hits hebben gemaakt. Niet zo vreemd dus dat ze hun krachten hebben gebundeld in de hoop het succes van twintig jaar geleden opnieuw te beleven. En Jeff Daniels? Ach, die is de beroerdste niet.

alle artikelen (27)

Dumb and Dumber To Nieuwsberichten

Dumb and Dumber To

acties