Wist je dat: Jim Carrey van 'Dumb and Dumber' een found-footage-horror wilde maken?

Maar zijn idee werd afgekeurd...

Arjen Rooseboom 24 november 2022 09:37 in Algemeen
Tijdens een recent rondetafelgesprek met scenarioschrijvers, georganiseerd door The Hollywood Reporter, deelde regisseur Daniel Kwan (Everything Everywhere All at Once) een bijzonder verhaal.

Kwan deelde namelijk met de groep dat komiek Jim Carrey hem ooit had benaderd met het idee voor een found-footage-horrorproject dat zou draaien rondom de opnames van Dumb and Dumber To (2014):

"Al heel vroeg stak Jim zijn hand uit. Hij had net Paranormal Activity gezien en zei 'Jongens, ik heb nog nooit iemand dit zien doen met comedy. De hele tijd dat we de eerste Dumb & Dumber opnamen, braken er dingen, raakten mensen gewond, klapperden deuren en voelde alles spookachtig. Dus ik wil dat jullie een found-footage op de set van Dumb & Dumber To maken'! De bedoeling was één lange video achter de schermen die langzaam een ​​griezelige speelfilm zou worden".

Helaas Pindakaas
Jammer genoeg bleef het enkel bij het enthousiasme van het trio Carrey, zijn manager en Kwan zelf. De hoge bazen van de studio zagen namelijk totaal geen brood in het concept en keurden het unaniem af.

Kwan: "We schreven een hele schets en waren erg opgewonden. Toen gingen we zitten met de producenten, pitchten het en ze zeiden 'We gaan dit niet echt maken, het spijt ons'. En wij hadden zoiets van, OK"?NieuwsFilm