'Avengers 4' rondt verhaal af dat startte met 'The Winter Soldier'

'Avengers 4' rondt verhaal af dat startte met 'The Winter Soldier'

Regisseurs houden vast aan eigen concept.

In 2014 wist het duo Anthony en Joe Russo, op dat moment vooral bekend van de film You, Me and Dupree (2006) en de tv-series Arrested Development en Community, te verrassen met Captain America: The Winter Soldier. In gesprek met Spin 1038 liet Joe Russo weten dat het volgend jaar te verschijnen Avengers 4 het verhaal afrondt wat in The Winter Soldier werd gestart.


"Voor ons was het een uitdaging om het verhaal te vertellen, maar ook de persoonlijke tocht af te ronden die we startten met Winter Soldier. Dus in het verhaal dat startte in Winter Soldier en eindigt in Avengers 4 zit een erg persoonlijke kern voor ons. Ik denk dat je ons begrijpt als filmmakers en hoe we zijn als mens als je de vier film gezamenlijk kijkt."

De ontvangst van The Winter Soldier was voor de regisseurs een teken dat ze de goede weg in waren geslagen. In het begin wisten ze niet zeker over of mensen de insteek als een politieke thriller wel zouden omarmen. Anthony Russo:


"Ja, dat we een opluchting voor ons, om eerlijk te zijn. We wisten waarom we de film wilden maken. We wisten wat we geweldig vinden aan het personage. We wisten waar we heen wilden gaan en we wat we met de film wilden doen. Maar we wisten niet hoe de rest van de wereld zou reageren. Dus om te zien hoe de film werd ontvangen was een rechtvaardiging voor Joe en mij om bij onze instinct en onze passie voor het bronmateriaal te blijven. En hopelijk, wordt dat ook gezien door het publiek."

Na The Winter Soldier verscheen van de Russo's Captain America: Civil War in 2016. Ook deze film was een stuk serieuzer dan menig ander Marvel-film. De Russo's lijken aan te geven dat die toon wordt doorgetrokken in het aanstaande Avengers: Infinity War en het aansluitende Avengers 4.

NieuwsFilm

meest populair