Ontmoet de hoofdpersonen van 'Solo: A Star Wars Story'

Ontmoet de hoofdpersonen van 'Solo: A Star Wars Story'

Met uitgebreide biografieën van de belangrijkste personages!

Met nog pakweg een maand te gaan tot de release van Solo: A Star Wars Story, hebben Lucasfilm en Disney uitgebreide biografieën vrijgegeven over de hoofdpersonen van de film van Ron Howard. Die onthullen geen grote geheimen, maar alsnog horen we een boel over een aantal van de belangrijkste personages. Vanaf 23 mei in de bioscoop te zien.

Han Solo (Alden Ehrenreich)



Bekijk de afbeelding
Het leven is moeilijk onder het Keizerlijk schrikbewind en planeten in heel het sterrenstelsels voelen de constante druk van de ijzeren greep van de Keizer. Een van die werelden waar het ooit beter was, is Corellia, dat door het Keizerrijk omgebouwd is tot een van zijn voornaamste productiefaciliteiten van sterrenschepen. De beroemde scheepswerven maken nu constant TIE Fighters, Star Destroyers en andere wapens voor Keizerlijke dominantie.

Om de moeilijke omstandigheden op zijn planeet te kunnen overleven, brengt een jonge dief met de naam Han zijn dagen door met klein bedrog dat hij uitvoert voor een bende op Corellia, waarbij hij steelt wat hij maar kan en dealtjes sluit voor zijn vaak kwaadaardige misdaadbaas. Han is bepaald niet verfijnd, roekeloos en weet constant in de problemen te komen (en steeds weer een uitweg te improviseren).

Han is nooit een figuur die vooruit plant en maakt op een dag de beslissing om de beste piloot in het sterrenstelsel te worden. En dus gaat hij aan de slag voor de Imperial Navy, waarna hij ontslagen wordt omdat hij teveel nadenkt. Maar dan staat hij op het punt om de charismatische figuur Tobias Beckett te ontmoeten, een man die een enorme impact zal hebben op het type persoon dat Han zal worden.

Qi'Ra (Emilia Clarke)


Bekijk de afbeelding
Als kind was Qi'Ra nog een machteloos straatschoffie, die haar best deed om te overleven op de grimmige steegjes van Corellia. Samen met een straatknul genaamd Han, was ze vastbesloten zich een betere positie in de wereld te verwerven, en status en roem te krijgen. Naarmate ze ouder geworden is, is Qi'Ra verworden tot een onafhankelijke jonge vrouw, eentje die berekenend en slim is, met een verfijnd randje en een aardig talent voor bedrog.

Qi'Ra is een geheimzinnige vrouw uit de schaduwen, eentje die haar echte persoonlijkheid verborgen houdt en die enkel toont aan de personen die zij vertrouwt. Als ze weer het pad kruist met Han, is ze voorbestemd een belangrijk figuur te worden in het leven van de jonge smokkelaar.

Tobias Beckett (Woody Harrelson)


Bekijk de afbeelding
Tobias Beckett is iemand die zeker een invloed heeft gehad op de jonge jaren van Han, voordat het publiek de piloot in de cantina van Tatooine ontmoette. Beckett is een no-nonsense overlever, doorgewinterd en altijd iemand die zijn best doet om voor te lopen op de rest. Klinkt dat bekend?

Beckett heeft een team van gespecialiseerde misdadigers om zich heen verzameld, die riskante maar winstgevende overvallen uitvoeren. Als hij extra mankracht nodig heeft voor een bepaalde klus, staat hij de jonge Han en dienst Wookie-vriend Chewbacca toe om mee te werken. Als het aankomt op een gevecht, vindt hij het geen probleem om zijn tegenstanders in een handgemeen aan te pakken, om hen vervolgens weg te blazen met zijn twee blasters.

Val (Thandie Newton)


Bekijk de afbeelding
Als lid van de criminele bende van Tobias Beckett, is de gewoonlijk prikkelbare Val een cool en zelfverzekerd, zonder ooit te overdrijven. Ze gaat berekenend en methodisch te werk en kan goed omgaan met een blaster. Ook is zij het meest capabele lid van de bende van Beckett, die probeert een grote overval te plegen op het slagveld van Mimban. Als ze Han voor het eerst leert kennen, is Val allesbehalve van hem onder de indruk, en is ze vooral niet overtuigd van diens zelfverklaarde talent als piloot.

Enfys Nest


Bekijk de afbeelding
De dodelijke Enfys Nest is er vooral druk mee een reputatie voor zichzelf te vestigen als de gewelddadige en enigmatische leider van een bende van piraten - de Cloud Riders. ENfys is een extreem gevaarlijke en brute plunderaar. Zijn gezicht is altijd verborgen achter een vreeswekkende helm, en Nest is een dodelijke, atletische en extreem brute kracht.

Moloch (Harley Durst)


Bekijk de afbeelding
De sadistische Moloch heeft vooral autoriteit onder de mindere dieven van zijn bende. Net als alle White Worms, is hij extreem gevoelig voor natuurlijk licht en moet hij een speciaal harnas dragen om zich hiertegen te beschermen.

L3-37 (Phoebe Waller-Bridges)


Bekijk de afbeelding
Een zelfgemaakte robot. L3-37 heeft haarzelf samengesteld uit verschillende componenten van astromechs, protocol droids en talloze andere robotische bronnen. Daarmee heeft ze haar eigen vorm en functie samengesteld tot iets heel unieks - met indrukwekkende AI als aanvulling.

L3-37 is de verlichte navigator en copiloot van Lando Calrissian. Haar programmering maakt dat ze een heerlijke en soms wat excentrieke compagnon is, die enorm toegewijd is aan robotrechten. Met haar heel eigen geest, is L3-37 aan niemand gehoorzaam.

NieuwsFilm

meest populair