Vervolg op Statham-film 'The Meg' absoluut mogelijk

Vervolg op Statham-film 'The Meg' absoluut mogelijk

Wat Jason Statham betreft is een complete franchise mogelijk.

Hij draait voorlopig nog niet in de bioscoop, maar het blijkt nu al mogelijk te zijn dat er een vervolg komt op actiefilm The Meg. De film met Jason Statham in de hoofdrol zal draaien om de strijd tussen mensen en een haai van vijfentwintig meter lang. Mocht die het goed doen, dan is er potentieel voor een complete franchise.

Dat vertelt acteur Statham tijdens een interview met Entertainment Weekly. "Ik denk dat het net als met alles tegenwoordig is: als het geld oplevert, dan is bereidheid om meer te verdienen. En als het niet goed presteert, dan verdwijnt het gewoon," aldus Statham. "Maar dat is de manier waarop Hollywood werkt. Iedereen probeert een goede film te maken. Maar het hangt uiteindelijk van het publiek af. Mensen maken de uiteindelijke beslissing en het publiek bepaalt in die zin of iets werkt en een vervolg krijgt of niet."

Ook vertelde Statham nog kort over zijn personage, Jonas Taylor, een diepzeeduiker die het opneemt tegen die gigantische prehistorische haai. "Hij wordt binnengehaald om een bemanning die zich op de zeebodem bevindt te redden, maar krijgt te maken met een 25-meter grote haai. Taylor heeft die vele jaren eerder al gezien, maar iedereen dacht toen dat hij gek was. Blijkt dat iedereen zich vergist had!"

De film is overigens gebaseerd op het gelijknamige boek van Steve Alten en dat kreeg ook meerdere vervolgen. Ruimte is er dus wel. De film van Jon Turteltaub draait vanaf 9 augustus in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair