Blu-ray review 'Suburbicon' - Chaos in keurig Amerika

Blu-ray review 'Suburbicon' - Chaos in keurig Amerika

Clooney doet Damon, Moore en Isaac.

Regie: George Clooney | Cast: Matt Damon (Gardner Lodge), Julianne Moore (Rose / Margaret), Noah Jupe (Nicky), Oscar Isaac (Bud Cooper), Karimah Westbrook (Mrs. Mayers) e.a. | Speelduur: 105 minuten | Bioscooprelease: 16.11.2017 | FilmTotaal recensie: 2,5 ster

Met de recentere titels The Ides of March (2011) en The Monuments Men (2014) wist regisseur George Clooney te overtuigen, maar ook teleur te stellen. Afgelopen jaar regisseerde hij opnieuw een film, namelijk Suburbicon - een film die zich focust op racisme in de States in de jaren 50, in combinatie met misdaden van gewone burgers. Een succes was er (opnieuw) niet. Ondanks een bekende cast, een verhaal van de Coens en zo hier en daar aardige momenten bleek de opbrengst te mager of het prijskaartje te hoog. De ontvangst was in ieder geval erg mager, met 29% op Rotten Tomatoes.

In het $25 miljoen kostende Suburbicon wonen in een lieflijk Amerikaans stadje de nodige deftige gezinnen, met prachtige tuintjes en mooie huizen. Gardner en Rose Lodge wonen er samen met hun tienjarige zoon. Wanneer op een dag een gewelddadige overval bij de familie Lodge plaatsvindt, blijkt dit modelgezin een groot geheim te verbergen. Chantage, verraad en wraak nemen de overhand in Suburbicon, en dat is nog maar het begin.

The Searchers / Remain in Light bracht Suburbicon - goed voor $10,2 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: april 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 9789461875204 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Remain In Light

De Blu-ray schijf van Suburbicon zit verpakt in een standaard hoes. De voorkant is niets anders dan de filmposter en op de achterkant ook weinig opvallends. Ook geen opsomming van bonusmateriaal.

Beeld

De kleinere distributeur Remain In Light heeft een nette High Def-uitgave opgeleverd van deze film die zich afspeelt in de jaren 50. Met de mooie beeldverhouding van 2.39 : 1 komt het beeld goed tot zijn recht. De sfeer doet in alles zeer gedateerd aan, met niet alleen kenmerkende sets, kleding en haardracht, maar ook de kleur is aangepast en de ruis die te zien is is iets steviger aanwezig dan normaal. Dit lijkt dan ook opzettelijk. De scherpte is er niet minder om en de meer donkere beelden doen het netjes in het detailbehoud. Prima beeldweergave dus.

Geluid

Er is een standaard DTS-HD 5.1 geluidstrack meegegeven en de logischerwijs vele dialoog is uiteraard prima te volgen. De muziek werd aangeleverd door de bekende componist Alexandre Desplat, Oscarwinnaar voor zijn bijdrage aan de films The Grand Budapest Hotel en het recente The Shape of Water. Een prima track, niets op aan te merken.

Bonusmateriaal

Remain In Light heeft Clooney's nieuwste kaal opgeleverd. Omdat het kan, hieronder de online featurette 'Behind The Scenes With Director George Clooney' van Hollywood.com:


Clooney doet Coens

Suburbicon is zeker geen slechte film, maar waarschijnlijk verwacht je er gewoon iets anders van. Het is een sterk zwarte komedie. Hierbij overigens wel de kanttekening dat Clooney er geen onderscheidende film van heeft weten te maken, ondanks de grote namen die meewerkten. Clooney heeft zich ondertussen verbonden aan de Hulu tv-serie Catch-22, waarvan hij afleveringen regisseert en waarin hij ook een hoofdrol speelt.



NieuwsFilm

meest populair