Suburbicon (2017)

A little slice of heaven.

George Clooney combineerde twee scripts die nog op de stapel lagen. In plaats van twee goede films wordt het één teleurstelling.
play

5,1 details

  • 105 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Mystery
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
105 Min Verenigde Staten

De spanningen lopen hoog op in het dorpje Suburbicon, als in de warme zomer van 1959 het eerste Afro-Amerikaanse gezin naar het dorp verhuist. Al snel gaat de boel helemaal mis.

Regie
George Clooney
Cast
Matt Damon, Julianne Moore, Josh Brolin, Oscar Isaac, Gary Basaraba, Noah Jupe, James Handy, Glenn Fleshler, Jack Conley, Mather Zickel, Steve Monroe, Karimah Westbrook, Ellen Crawford, Michael D. Cohen, Megan Ferguson, Carter Hastings, Tony Espinosa, Hope Banks, Gavin Wilde, Landon Gordon, Emily Goss, Vince Cefalu, Leith M. Burke, Dash Williams, Corey Allen Kotler, Marah Fairclough, Josh Meyer.
Release
03.11.2017
Release NL
16.11.2017
Release DVD
10.04.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: George Clooney | Cast: Matt Damon (Gardner Lodge), Julianne Moore (Rose / Margaret), Noah Jupe (Nicky), Oscar Isaac (Bud Cooper), Karimah Westbrook (Mrs. Mayers) e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2017

Suburbicon verschijnt vanaf deze week dan eindelijk in de bioscopen, maar heeft een flinke weg af moeten leggen om daar te geraken. Een eerste versie van de satirische zwarte misdaadkomedie werd al in 1986 op papier gezet door de gebroeders Coen, die met Blood Simple. net een uitstekend debuut af hadden geleverd. Toch belandde het script lange tijd in de ijskast. Door de jaren heen speelden de broertjes zo nu en dan met het idee om de film weer op te pakken, maar uiteindelijk was het George Clooney die zich als regisseur aanmeldde, na eerder in 2005 ook kort aan het project verbonden te zijn geweest. De enige voorwaarde was dat Clooney en zijn vaste scenarist Grant Heslov ook nog hun eigen toevoegingen aan het verhaal mochten brengen. Helaas pakken die nou net wat minder geslaagd uit.

Het originele uitgangspunt van Suburbicon begint met een plotselinge huiselijke invasie in een ogenschijnlijk keurige Amerikaanse buitenwijk uit de jaren vijftig. Twee overvallers houden een doorsnee burgergezinnetje, bestaande uit een vader, moeder, jonge zoon en inwonende tante gegijzeld, met een noodlottige afloop ten gevolge. Dit geeft het startschot voor een typische mix tussen gitzwarte komedie en suspense in de huiselijke sferen waar de Coens patent op hebben. Associaties met eerdere titels uit hun oeuvre, zoals Fargo,The Man Who Wasn't There of het eerder genoemde Blood Simple., blijven dan ook niet uit.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Suburbicon Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...vreemde film en je vraagt je geregeld af waar je nou precies naar zit te kijken. Het afro-amerikaans......"

Suburbicon

acties