'Friday Night Lights' krijgt nieuwe reboot

'Friday Night Lights' krijgt nieuwe reboot

Het sportdrama wordt alweer voor de derde keer in een nieuw jasje gestoken.

Eerst was het een film, toen kwam er een serie en nu komt er weer een film: In 14 jaar tijd is nu de derde versie van Friday Night Lights aangekondigd. Het is net Spider-Man.

De nieuwste versie van Friday Night Lights komt van Universal, die David Gordon Green aan het strikken zijn om te regisseren. Die we in eerste instantie kennen van komedies als Pineapple Express, maar die de laatste jaren ook zijn sporen heeft verdiend met drama's als Stronger, wat meer lijkt op het soort drama dat je in Friday Night Lights kunt verwachten.

De nieuwe film zal niet op de eerdere serie of film gebaseerd worden, maar nog wel het boek waar beiden op gebaseerd werden als bronmateriaal gebruiken.

Friday Night Lights is een boek van H.G. Bissinger over het jaar 1988 in het leven van de Permian High School Panthers, een middelbare school American Football-team in Texas. In 2004 werd dit voor het eerst verfilmd in de vorm van Friday Night Lights, met Billy Bob Thornton in de hoofdrol van Coach en onder andere een jonge Garrett Hedlund als een van de spelers. Van 2006 tot 2011 was het een gelijknamige serie, die veel prijzen kreeg, met Kyle Chandler als de coach en de eerste doorbraak betekende voor onder andere Michael B. Jordan, Taylor Kitsch en Jesse Plemons.



NieuwsFilm

meest populair