Stronger (2017)

Waargebeurd verhaal over een man die bij de bomaanslagen van Boston zijn benen verloor. Jake Gyllenhaal is wederom in topvorm.
play

7,1 details

  • 116 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Verenigde Staten
116 Min Verenigde Staten

Stronger werd door John Pollono geschreven, naar het boek van Jeff Bauman waarin beschreven staat hoe hij zijn hardlopende vriendin opwachtte bij de finishlijn. De explosies die volgden namen hem zijn benen af. Het boek gaat bovenal over de manier waarop Bauman zijn leven weer bijeen vergaart en als getuige optreedt voor de rechtszaak betreffende één van de twee daders, Dzhokhar Tsarnaev.

Regie
David Gordon Green
Cast
Jake Gyllenhaal, Tatiana Maslany, Clancy Brown, Miranda Richardson, Maggie Castle, Owen Burke, Frankie Shaw, Carlos Sanz, J.P. Valenti, Michelle Romano, Brina, Olivia Filleti, Acei Martin, John Pollono, Jimmy LeBlanc.
Release
14.09.2017
Release NL
05.10.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: David Gordon Green | Cast: Jake Gyllenhaal (Jeff Bauman), Tatiana Maslany (Erin Hurley), Richard Lane Jr. (Sully), Miranda Richardson (Patty Bauman), Clancy Brown (Big Jeff), Danny McCarthy (Kevin), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2017

Op 15 april 2013 vonden de bomaanslagen tijdens de marathon van Boston plaats. Deze afschuwelijke gebeurtenis is dit jaar de inzet voor twee Amerikaanse speelfilms, maar er is een verschil in focus tussen beide producties. In Patriots Day lag de nadruk op de grootschalige klopjacht op de daders en het bombastische actiegeweld, in Stronger gaat alle aandacht uit naar het persoonlijk leed van één slachtoffer.

Aan de basis van het waargebeurde Stronger staan de memoires van Jeff Bauman, een doodgewone burger uit Boston, die op het moment van de explosies tussen de toeschouwers stond om de hardlopers aan te moedigen. Hij raakte zwaargewond en werd naar het ziekenhuis gebracht, waar de chirurgen tot de conclusie kwamen dat zijn beide benen tot boven de knieën geamputeerd moesten worden. Doordat een foto van Bauman 'viral' ging op het internet en de nieuwszenders, ontpopte de Amerikaan zich tijdens zijn revalidatieperiode ongewild tot een symbool van hoop en veerkracht. Het credo 'Boston Strong' kreeg daarmee een gezicht.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Stronger Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Stronger

acties