Keert Luke terug in 'Star Wars: Episode IX'?

Mark Hamill hint er wel naar.

Mark Hamill hint ernaar dat hij in Star Wars: Episode IX te zien zal zijn als Luke Skywalker. Hij keerde in The Force Awakens na dertig jaar terug als Luke, maar was hooguit een halve minuut te zien. Daarna was hij ook in The Last Jedi te zien, maar heel anders en getransformeerd tot een kluizenaar die zichzelf had afgesloten voor de Force.

Aan het einde van die film van Rian Johnson trof het noodlot Luke. Hij gebruikte al zijn kracht om zichzelf middels de Force op de planeet Crait te projecteren en ervoor te zorgen dat de overblijfselen van de Resistance konden overleven. Het leidde tot Luke's fysieke dood, maar zijn lichaam verdween, waarmee alle deuren open staan voor een terugkeer. Daar hint Hamill nu ook naar op Twitter.

Natuurlijk is bovenstaande geen bevestiging van de terugkeer van Hamill, maar het is wel interessant. De acteur staat er duidelijk voor open, en gezien het feit dat zijn personage de enige overgeblevene is die nog terug zou kunnen keren van het oorspronkelijke trio, moet het toch bijna wel?

Vanaf 14 december 2019 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair