Algemeen

70% 'Solo: A Star Wars Story' gefilmd door Ron Howard

Oorspronkelijke regisseurs Phil Lord en Chris Miller herkennen weinig meer van hun visie in de uiteindelijke film.

door Kaj van Zoelen om 09:17 in Algemeen
Het duurt nog twee weken totdat Solo: A Star Wars Story in de bioscoop verschijnt. Intussen is er nieuwe informatie aan het licht gekomen over wat er achter de schermen allemaal gebeurde voordat de film kon uitgebracht worden. Solo: A Star Wars Story kende immers een moeizame productie, waarbij onder andere de oorspronkelijke regisseurs werden ontslagen en vervangen.

Een van de grote vragen is dus natuurlijk al maandenlang hoeveel van de visie van de oorspronkelijke regisseurs Phil Lord en Chris Miller nog te zien zal zijn in de uiteindelijke bioscoopversie, en hoeveel van die film is gemaakt door hun vervanger Ron Howard.

Uit een nieuw rapport van de Wall Street Journal blijkt nu dat het grote verschil is dat Lord en Miller voor een frisse aanpak wilden gaan, en dat Howard vooral bij wat we al kennen is gebleven. Uiteindelijk is ongeveer 70% van de film zoals we die zo te zien krijgen, door Howard gemaakt.

Het eindproduct is zo anders geworden dan wat Lord en Miller in gedachten hadden, dat ze besloten niet meer te proberen credit als regisseurs te krijgen.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

aintiastinker

Avatar

Jammer. Zie liever een frisse aanpak van Star Wars gezien, dan weer meer van hetzelfde. En Ron Howard is ook echt zo'n veilige, niet spannende regisseur.

GreenHornet

Avatar

Ron heeft wel weer een succes nodig.

Akke Moeka Hara

Avatar

Of dat “frisse” script van die Millers ooit bekend wordt is de vraag.

Wat ik nu zie vind ik grappig en trekt me wel.

De Han Solo humor zit er wel in, vooral die trailer op die duinen tegenover de badguys dat hij zegt “ er zitten minimaal 30 gewapende mannen in dat vrachtschip etc” en die badguy kijkt naar dat schip, schip (falcon) stijgt op en vliegt weg, dus is het alleen Solo en de andere vier tegen die piraten.


Oh wacht het is 2018 ik kan het gewoon delen https://youtu.be/hsTyUfZx62k

Beau

Avatar

Dit bericht impliceert dat er scriptwijzigingen hebben plaatsgevonden, terwijl dat niet klopt. Ron Howard is met krak hetzelfde script aan de slag gegaan als Lord & Miller.

Het grootste probleem met Lord & Miller was dat hun chaotische "stijl" voor productieproblemen zorgde.

Dirk Diggler

Avatar

Had Howard geen cameraman....

Ed Crane

Avatar

@Beau:
Een script is vaak niet iets statisch, wijzigingen vinden constant plaats, en verschil tussen script en de uiteindelijke film kan erg groot zijn.

Beau

Avatar

@Ed: Ja natuurlijk. Maar het probleem met de Solo-film was dat niet iedereen het eens was met die scriptwijzigingen die Lord & Miller deden (en dus ver buiten de beweegruimte gingen die ze hadden gekregen).

Toen Howard aan boord kwam, zijn ze teruggegaan naar het oorspronkelijke Kasdan scripts. Natuurlijk zal Howard ook wel zijn aanpassingen hebben gedaan gaandeweg het filmen.

Mijn comment sloeg voornamelijk over dat het er aan het fundament van het script niets veranderd was (wat wel al eens gebeurd tijdens een productie, zie F4 en R1).

------------
We hadden wel kunnen denken dat Howard het merendeel opnieuw had opgenomen (de lengte van de reshoots in pacht nemende + het feit dat Lord & Miller niet eens hebben geprobeerd om een credit te krijgen voor de regie).

Persoonlijk heb ik wel alle vertrouwen in het Kasdan script (de man is uiteindelijk verantwoordelijk geweest voor Empire, Jedi, TFA, Raiders of the Lost Arc, ...).

De reacties van de première gisteren zijn ook redelijk goed, dus ben benieuwd om de film te zien.

schrader

Avatar

Ik denk niet dat de film gaat floppen, eerder een relatief magere opbrengst t.a.v. voorgaande films.

NieuwsFilm