Blu-ray review 'Wonderstruck' - Herhaalt Todd Haynes het 'Carol'-succes?

Blu-ray review 'Wonderstruck' - Herhaalt Todd Haynes het 'Carol'-succes?

Ook met de dove actrice Millicent Simmonds uit 'A Quiet Place'.

Regie: Todd Haynes | Cast: Oakes Fegley (Ben), Millicent Simmonds (Rose), Jaden Michael (Jamie), Julianne Moore (Lillian Mayhew), Michelle Williams (Elaine Wilson), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Bioscooprelease: 04.01.2018 | FilmTotaal recensie: 2 sterren

Na het doorslaande succes met Carol besloot de kieskeurige filmmaker Todd Haynes (I'm Not There., 2007 en Far from Heaven, 2002) snel een nieuwe film te maken. Dit werd Wonderstruck en deze bleek een overduidelijk een minder wonder. Met rollen voor onder meer Oakes Fegley, Millicent Simmonds, Julianne Moore en Michelle Williams bleek de film is alles wat doorsnee, maar de verfilming van het verhaal van Brian Selznick (Hugo) is zeker het kijken waard!

In Wonderstruck verlangt de jongen Ben naar de vader die hij nooit heeft gekend. Een doof meisje, Rose, houdt in de jaren '20 nauwkeurig een plakboek bij van het leven van een mysterieuze actrice. Wanneer Ben een mysterieuze aanwijzing ontdekt in de kamer van zijn moeder en Rose op een ochtend een aanlokkelijke krantenkop leest, besluiten beide kinderen op zoek te gaan naar datgene wat ze missen.

Remain In Light bracht Wonderstruck - goed voor een matige $2,4 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: april 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 9789461875228 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Remain In Light

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Wonderstruck zit verpakt in een standaard Blu-ray keepcase. Op de voorkant vooral veel sterren. De achterkant toont aan dat het een basic uitgave is geworden. De leeftijd: 6 jaar.

Beeld

Waar Hugo van Martin Scorsese een nogal visueel spektakel is, pakt Wonderstruck vooral emotioneel uit met een focus op beide jonge hoofdrolspelers. In High Definition ziet het geheel er netjes uit. De beelden worden afgewisseld met mooie kleurrijke scènes en zwart-wit scènes. De film is soms wat rommelig gefilmd en heeft sterk bewerkte kleuren. In High Def ziet het geheel er dus netjes uit, met een mooie filmische ruis al is het geheel iets te contrastrijk. Al met al een degelijke weergave.

Geluid

Met de doorgewinterde Carter Burwell als de componist bevat het mooie drama een prima muzikale ondersteuning die ook fraai aansluit om de doorgaans mooie beelden. De geluidstrack die dit naar je surround set brengt is standaard DTS-HD en deze doet het doorlopend netjes, met goed verstaanbaar dialoog. Zoals eigenlijk altijd levert Remain In Light de film ook af met de Franstalige versie.

Bonusmateriaal

Remain In Light biedt via het hoofdmenu enkel toegang tot de Nederlandse en Franse versie van de film. Extra's ontbreken dus. Hieronder de online featurette 'The Worlds of Wonderstuck':


Kleine, maar toch ook fijne film

Wonderstruck biedt naast rollen voor de bekende namen Julianne Moore en Michelle Williams ook veel tijd aan de jonge Millicent Simmonds en Oakes Fegley. De dove actrice Simmonds was onlangs nog te zien in het succesvolle A Quiet Place en Fegley deed het recent goed in Disney's Pete's Dragon. Regisseur Haynes werkt op dit moment aan een film over artiest Peggy Lee (1920 - 2002). Check de trailer voor Wonderstruck hieronder:



NieuwsFilm

meest populair