Wonderstruck (2017)

It's not what you look at that matters, it's what you see.

De tweede verfilming van Brian Selznicks schrijfwerk laat iets te goed zien wat zijn stokpaardjes zijn.
play

6,5 details

  • 116 Min
  • Drama
  • Familiefilm
  • Mystery
  • Verenigde Staten
116 Min Verenigde Staten

Vertelt twee verschillende verhalen over dove kinderen. Het eerste verhaal gaat over Rose, die in 1927 ontsnapt uit haar huis in New Jersey om haar filmidool in New York te ontmoeten. Het tweede verhaal gaat over Ben, die doof is aan één oor en in 1977 na de dood van zijn moeder van huis wegvlucht.

Regie
Todd Haynes
Cast
Julianne Moore, Michelle Williams, Tom Noonan, Damian Young, Cory Michael Smith, Jaden Michael, Oakes Fegley, Amy Hargreaves, Millie Simmonds, James Urbaniak, Morgan Turner, Lauren Ridloff, Marko Caka, Ekaterina Samsonov, Anthony Natale, Brian Berrebbi, Hays Wellford, Patrick Murney, John P. McGinty, Patrick Wiley, Carole Addabbo, Howard Seago, Garrett Zuercher, Mark A. Keeton.
Release
18.05.2017
Release NL
07.12.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Todd Haynes | Cast: Oakes Fegley (Ben), Millicent Simmonds (Rose), Jaden Michael (Jamie), Julianne Moore (Lillian Mayhew), Michelle Williams (Elaine Wilson), e.a.| Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2017

Todd Haynes verkent in zijn films graag het verleden van de Verenigde Staten. Niet zozeer de belangrijke momenten, waar zijn collega's Oliver Stone en Steven Spielberg regelmatig op ingaan, maar meer de alledaagse beslommeringen van een bepaalde periode en hoe deze voortkomen uit de dan heersende normen en waarden. Na de jaren vijftig in Far from Heaven en Carol, de jaren tachtig in Safe en de jaren dertig in de miniserie Mildred Pierce pakt Haynes met Wonderstruck dubbel uit: een parallelle vertelling in zowel de jaren twintig als zeventig. Dat klinkt als een cadeautje, maar het blijkt eerder een dode mus.

Wonderstruck is gebaseerd op het gelijknamige boek van Brian Selznick, wiens schrijfwerk eerder de basis vormde voor het inmiddels al bijna klassieke Hugo. Mogelijk heeft het succes van die film invloed gehad op deze opvolger of misschien speelde Selznick met zijn boek (of de door hem uitgevoerde scriptbewerking daarvan) nogal op veilig, want Wonderstruck blijkt een flinke herhaling van zetten. Opnieuw staat een weesjongen centraal die verdwaalt raakt in de grotemensenwereld terwijl hij een familiemysterie probeert te ontrafelen. De charme en visuele flair waarmee Martin Scorsese de wereld van Hugo tot leven bracht, is ditmaal echter ver te zoeken. Haynes drenkt zijn film in een stevige hoeveelheid sentiment en dat gaat hem niet bepaald goed af.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Wonderstruck Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Wonderstruck

acties